Barça

El protagonista

Fermín López

Fem un clàssic?

Fermín López es va presentar al món sencer una nit de juliol en tot un clàssic. Un golàs per l’escaire i una assistència. “D’on ha sortit?”, es preguntava tothom. Tres mesos després, i a les portes d’un altre enfrontament contra el Madrid, el migcampista reclama tornar a tenir protagonisme contra el conjunt blanc, sigui d’inici o com a revulsiu, sobretot tenint en compte les nombroses baixes de l’equip. El moment de forma de l’andalús i el nivell que està oferint sobre la gespa obliguen el culer a treure’s el barret. Ahir, exhibició en tota regla i en tots els aspectes, tant en defensa com en atac. Una actuació que fins i tot dona arguments a Xavi Hernández per situar-lo de titular dissabte vinent contra l’equip d’Ancelotti.

El Barça va sortir descol·locat contra el Xakhtar, però la sensació que donava Fermín era de moure’s pel camp amb una marxa més. Com el seu company de la Masia Gavi, el migcampista andalús és intens i ho va demostrar fent un pas més en la pressió. Però és que tot el que feia amb la pilota, ho feia amb intel·ligència. Ja fos en els moviments previs a rebre, perfilant-se de la millor manera, com a l’hora de decidir quina opció era la correcta. Amb molta mobilitat, el partit demanava a crits un gol de Fermín. Ja en el minut 8, va retallar dins l’àrea i només Riznyk va poder evitar l’1-0. També va participar en el primer gol, desmarcant-se a l’espai i rematant al pal abans que Ferran culminés l’acció. Ho buscava i ho va trobar poc abans del descans. Va rebre prop de la frontal, es va fer espai i va engaltar un xut brutal amb la dreta que va tocar la fusta abans d’entrar. I encara en podria haver fer algun més a la segona part, però el pal i un fora de joc ho van evitar. Malgrat tot, l’MVP era més que merescut.

“Amb Xavi em sento molt còmode d’interior, ja sigui a la dreta o a l’esquerra; intento fer el meu joc”, explicava Fermín a Movistar. El tècnic està “encantat” amb ell. “És molt vàlid; si s’ho creu, pot ser jugador del Barça per molts anys”, va declarar. I és que Fermín tot just comença. I quin inici! “Mai esperes que surti així, però estic treballant per a això tota la vida i estic agraït a Xavi i al club per la confiança que m’han donat; toca continuar per tenir més oportunitats”, explicava. Quan li van preguntar si tornaria a marcar contra el Madrid, Fermín es va mostrar humil, però il·lusionat: “Intentaré ajudar l’equip. Si pot ser amb un gol, millor, no?” Tot plegat, amb un somriure a la cara que parlava per si sol.

5
rematades (33% del total)
2
rematades entre pals
1
gol
82
minuts jugats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)