Barça

El nou arquitecte del millor equip

Barça. El club blaugrana s’inclina per Marc Vivés com a director esportiu del conjunt femení i l’anuncia com el relleu de Markel Zubizarreta

El Barça femení ja té director esportiu. L’escollit és Marc Vivés Usón, que agafa les regnes de tota la secció, des de l’equip professional fins a la base de la secció. El barceloní de 48 anys, llicenciat i doctor en ciències de l’educació física i l’esport, ha dedicat gran part de la seva vida al futbol, en què destaca la seva experiència en el Vissel Kobe del Japó (2018-2021), en què va exercir de director tècnic i també de segon entrenador i de primer en quatre enfrontaments, i la seva feina en la Federació Catalana de Futbol, en què ha estat director tècnic (2015-2018) i entrenador en les categories inferiors (2008-15). En aquesta etapa federativa, Vivés va participar com a director tècnic en el pla de formació de jugadores com ara Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Claudia Pina i Ona Batlle, entre d’altres. “El FC Barcelona incorpora un professional del futbol procedent de l’elit, un acadèmic i alhora un investigador del futbol amb una dilatada carrera en què durant els darrers 20 anys s’ha format un perfil que l’entitat ha entès que encaixa perfectament en les necessitats que cercava”, va explicar el club blaugrana sobre la nova incorporació.

Vivés cobrirà la vacant de Markel Zubizarreta, director esportiu del conjunt femení, que fa poc més d’un mes es va acomiadar de l’entitat després de crear el millor equip del món. Zubizarreta va arribar al Barça l’any 2015 com a responsable de la gestió esportiva i va ser el 2017 quan va fer el salt a la direcció esportiva. Sota la seva direcció, en què es van combinar fitxatges de nivell amb futbolistes també diferencials procedents del planter –dues d’elles, Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, han estat Pilota d’Or–, es van guanyar quatre lligues, dues Champions League, quatre copes, tres supercopes i tres copes de Catalunya.

FUNCIÓ

Agafa les regnes de tota la secció, des de l’equip professional fins a la base de la secció

BAGATGE

Ha treballat molts anys en la FCF i també va estar en el Vissel Kobe del Japó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)