Barça

En el gol, cara i creu

Barça. Robert Lewandowski torna a veure porteria contra l’Alavés després de sis partits consecutius sense fer-ho; per contra, João Félix continua sec i encadena 11 duels sense marcar

Res li funciona, al Barça, darrerament. Col·lectivament l’equip està col·lapsat, cosa que, òbviament, va lligada al rendiment individual dels futbolistes. Quan un equip no va, tots els seus futbolistes semblen pitjors, i això li està passant al grup dirigit per Xavi Hernández. I en aquest sentit hi ha dos jugadors, dels que han d’estirar el carro en atac, que estan palesant en les seves actuacions el mal moment del conjunt: Robert Lewandowski i João Félix. També és cert que en aquesta davallada de joc que estan experimentant tenen la seva quota de responsabilitat, ja que a un davanter del Barça se li ha d’exigir autosuficiència i que sigui capaç de marcar la diferència quan el context no acompanya, però, és clar, tot es complica molt més quan l’equip no rutlla.

D’aquesta manera, el polonès i el lusità estan lluny de la millor versió, sobretot en l’aspecte golejador. El partit contra el Deportivo Alavés va servir a un dels dos per rescabalar-se i tornar a marcar després de dies sense fer-ho. I és que Lewy, que va fer un doblet contra el conjunt de Vitòria que va servir per remuntar i guanyar (2-1) l’enfrontament, va trencar una sequera de 6 duels sense veure porteria. Feia gairebé set anys que no encadenava tants partits sense cridar un gol, des de l’Eurocopa de França (2016). Amb un golàs de cap i un gran llançament de penal va recuperar sensacions per sumar la setena diana en la lliga –és a tres del pitxitxi, Jude Bellingham (10)–, mentre que en la Champions League n’ha fet una.

Pitjor en aquest sentit està João Félix. Pel que fa al joc, el portuguès és molt més productiu que el polonès, que no està gens fi amb la pilota, però de cara a gol no s’enlaira. I és que el seu fulgurant inici de blaugrana, amb tres dianes en els seus tres primers partits, no ha tingut continuïtat. Ha protagonitzat bones actuacions, però de cara a gol està encallat. S’ha quedat amb aquests tres: un en la lliga i dos en la Champions League, i de fet no marca des del 19 de setembre contra l’Anvers (5-0). El dorsal 14 acumula, doncs, onze matxs sense marcar, i d’aquests, en deu ha estat titular. L’opció de destapar-se és ja en el següent compromís, d’aquí a dos dissabtes al feu del Rayo (25/11), dia en què farà més de dos mesos sense veure porteria amb la samarreta culer.

LES DADES

8
gols
acumula Lewandowski aquesta temporada: 7 en la lliga i 1 en la Champions League.
3
gols
acumula João Félix des de principi de temporada: 1 en la lliga i 2 en la Champions League.

Lewy parla sobre l’incident amb Lamine Yamal

Ja concentrat amb Polònia, Lewandowski va referir-se a l’incident que va protagonitzar amb Lamine Yamal contra l’Alavés, a qui no va tornar la salutació en un moment del partit, una imatge que ha fet parlar. El polonès va assegurar que la situació és “una cosa normal”. “No hi ha res a comentar”, va afegir l’ariet, que va qualificar la situació d’“accident total”. “Si tinc algun problema amb Lamine? L’he ajudat algunes vegades, li he donat consells, fins i tot en aquest partit n’hi vaig donar. És normal dir o cridar alguna cosa quan jugues. Tot això no té cap significat. No s’han de buscar segones lectures”, va indicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)