Barça

El campió està de tornada

Champions. El Barça comença la defensa del títol europeu a casa contra el Benfica, la mateixa obertura de la competició que la temporada passada

Han passat 164 dies des que l’equip blaugrana va ser proclamat vencedor per segona vegada en la seva història de la lliga de campions femenina, i avui ha arribat l’hora d’iniciar un altre assalt al tron de la màxima competició continental amb l’ambiciós objectiu d’aixecar la copa dos anys consecutius. Tot i que tant l’equip tècnic com les jugadores eviten fer aquest tipus de proclames de forma pública, és innegable que el Barça no aspira a menys que a tornar a ser campió d’Europa. D’una banda, l’autoexigència del conjunt culer sempre està al màxim nivell, i de l’altra, la posada en escena que l’equip ha presentat durant l’inici de temporada confirma que continua sent un dels millors del món, si no el millor.

És clar que tots els indicis cal provar-los, i el primer test per verificar si el Barça pot repetir la gesta que ja posseeixen Lió, Wolfsburg i Umea té lloc aquest vespre a les 21 h a l’estadi Johan Cruyff contra el Benfica. Casualitats o no del destí, el Barça s’estrena en la Champions 2023/24 amb una reedició del que va ser el primer partit de la fase de grups de la temporada passada. Aleshores, les noies de Jonatan Giráldez es van imposar per un contundent 9-0 al conjunt portuguès en un partit en què van marcar fins a set jugadores diferents i Oshoala i Geyse van sumar un doblet cadascuna. L’enfrontament a Lisboa es va saldar amb un 2-6, així que el Barça només té bons records en l’històric de duels amb el Benfica.

Les culers enceten l’aventura internacional sent líders de lliga, després de guanyar les vuit jornades disputades fins ara, mentre que les lisboetes no tenen res a envejar, ja que també marxen primeres de la classificació amb ple de victòries. “L’equip sempre té moltes ganes de competir i guanyar. La Champions té un plus i vèncer dona confiança, però no sentim que siguem millors que ningú”, va explicar Mapi León ahir en roda de premsa. A pesar de tenir l’actual Pilota d’Or a les seves files, Jonatan Giráldez, que avui compleix 100 partits com a tècnic del primer equip, també mostra un discurs humil i cautelós: “No s’ha de pensar en el títol sinó en el primer partit, que és contra el Benfica”, va exposar. “Volem agradar a la nostra afició”, va sentenciar Giráldez.

LA PRÈVIA

L’equip té moltes ganes de competir i guanyar. La Champions sempre té un plus
Mapi León
JUGADORA FC BARCELONA
No hem de pensar en el títol sinó en el primer partit contra el Benfica. Volem agradar a l’afició
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)