17 punts als últims 15 minuts

Lliga. L’equip blaugrana està avesat, a més, a salvar els partits a última hora. Fins a set de les nou victòries que acumula en el campionat les ha aconseguides amb gols a partir del minut 75

Guanyar la majoria dels partits per la mínima com fa el Barça ja demostra que va al límit, però encara més el fet de guanyar aquests enfrontaments a última hora. I és que en la lliga, els duels del conjunt blaugrana se solucionen practicament tots en la recta final. Sense anar gaire lluny, tret de la golejada (5-0) al Lluis Companys davant del Betis, els restants dotze compromisos jugats han arribats oberts –empatats o amb un gol de diferència– al minut 90.

D’aquesta manera, quan el partit s’endinsa en el seu epíleg és quan el conjunt orientat per Xavi s’ha mostrat més resolutiu i ha acabat salvant els mobles. De fet, a partir del minut 75 ha aconseguit 17 dels 30 punts que acumula a la lliga. Fins a set de les nou victòries han arribat en els últims 15 minuts; Cadis (2-0 amb Pedri obrint la llauna al 82’), Osasuna (1-2 amb Lewandowski marcant de penal al 86’), Celta (3-2 amb una remuntada al final en un duel que es perdia 0-2 al 81’), Sevilla (1-0 amb autogol de Sergio Ramos en el 76’), Athletic (1-0 amb el gol salvador de Marc Guiu en el 80’), Real Sociedad (0-1 amb la miraculosa diana d’Araujo al 92’) i Alavés (2-1 amb Lewandowski de penal culminant la remuntada al 78’). A més, en aquest últim quart d’hora també ha rascat dos empats: Mallorca (2-2 amb empat al 75’ de Fermín) i Granada (2-2 amb empat al 85’ de Sergi Roberto). Per contra, en un duel va perdre un punt que tenia guanyat en aquest període contra el Madrid (1-2 amb el gol de Bellingham al 92’).

[+0 ] Getafe- Barça (0-0)
[+2 ] Barça- Cadis (2-0)
Pedri fa l’1-0 en el 82’
[+0 ] Vila-real- Barça (3-4)
[+2 ] Osasuna- Barça (1-2)