Barça

Gavi marca l’aturada

Barça. La greu lesió del futbolista de 19 anys ha estat la notícia amb majúscules del ‘break’ internacional, en què, a més, cinc seleccions amb representació blaugrana han segellat la presència en l’Eurocopa del 2024

La greu lesió de Gavi ha marcat aquesta aturada internacional, ja finalitzada. I és que al jove migcampista culer se li ha acabat la temporada, després de fer-se un trencament complet del lligament encreuat anterior del genoll dret amb afectació al menisc extern, en l’últim compromís amb la selecció espanyola, diumenge contra Geòrgia. Una notícia espantosa que, òbviament, ha trasbalsat el vestidor de l’equip que dirigeix Xavi Hernández, que ja disposa de tots els internacionals que han estat la darrera setmana amb les seves respectives seleccions.

Els darrers a incorporar-se són els sud-americans, Ronald Araujo (Uruguai) i Raphinha (Brasil), que van disputar els últims enfrontaments dimecres a la matinada (hora catalana). S’espera que avui ja siguin a lloc. Van tenir resultats dispars, ja que Araujo va guanyar els dos matxs que va disputar i que va jugar sencers com a lateral dret, mentre que Raphinha els va perdre tots dos, sent titular en ambdós i rellevat en el tram final. Res és definitiu, ja que la fase de classificació per al mundial, el què han estat jugant, tot just ha començat.

Els europeus

La resta de futbolistes blaugrana que militen en seleccions europees s’han jugat aquests dies la presència en l’Eurocopa de l’estiu vinent. L’excepció són els alemanys Ilkay Gündogan i Marc-André ter Stegen, ja que Alemanya és l’amfitriona del torneig i ja està classificada. Els teutons, doncs, han disputat dos amistosos amb participació del migcampista, que ha acumulat 151 minuts. El porter no ha jugat, ja que només d’arribar a la concentració la setmana passada va notar dolor a l’esquena, se’n va tornar cap a Barcelona i caldrà veure si estarà disponible demà (14 h) al feu del Rayo Vallecano.

Pel que fa als quatre –Gavi, Iñigo Martínez, Lamine Yamal i Ferran– que han anat amb el combinat estatal, tornen amb mal gust de boca, per la lesió de Gavi, tot i que esportivament els ha anat bé. Lamine Yamal torna amb un gol marcat i Ferran Torres, amb una assistència i també un gol. El combinat entrenat per Luis de la Fuente, que va guanyar els dos compromisos, va assegurar-se el primer lloc del grup i serà cap de sèrie en el sorteig de la competició continental de seleccions. També Portugal, que dirigida pel català Robert Martínez ha fet ple de punts en aquesta fase de grups. Cancelo va marcar en un dels dos partits de l’aturada, mentre que João Félix continua sec. En l’Eurocopa també hi serà Christensen, que amb Dinamarca ha acabat primer de grup, igual que Kounde amb França. Els Països Baixos, ara sense Frenkie, lesionat, també tenen garantit el bitllet.

Diferent resolució ha tingut tot plegat per a Robert Lewandowski. Polònia ha acabat tercera de grup i no entra en el torneig de forma directa. Se la jugarà en la repesca al mes de març.

GAVI
Xipre - Espanya (1-3)
90 minuts disputats
Escòcia - Geòrgia (3-1)
Lesionat de gravetat i substituït després de 26 minuts disputats
LAMINE YAMAL
Xipre - Espanya (1-3)
73 minuts disputats i 1 gol
Escòcia - Geòrgia (3-1)
25 minuts disputats
IÑIGO MARTÍNEZ
Xipre - Espanya (1-3)
0 minuts disputats
Escòcia - Geòrgia (3-1)
90 minuts disputats
FERRAN TORRES
Xipre - Espanya (1-3)
17 minuts disputats
Escòcia - Geòrgia (3-1)
65 minuts disputats i un gol i una assistència
FERMÍN (sub 21)
Espanya - Hongria (2-0)
62 minuts disputats
Bèlgica - Espanya (1-1)
70 minuts disputats
GÜNDOGAN
Alemanya - Turquia(2-3)
90 minuts disputats
Àustria - Alemanya (2-0)
61 minuts disputats
LEWANDOWSKI
Polònia - R. Txeca (2-1)
90 minuts disputats
Polònia - Letònia (2-0)
61 minuts disputats i un gol
CANCELO
Liechtenstein - Portugal (0-2)
87 minuts disputats i un gol
Portugal - Islàndia (2-0)
87 minuts disputats
JOÃO FÉLIX
Liechtenstein- Portugal (0-2)
87 minuts disputats
Portugal - Islàndia (2-0)
87 minuts disputats
KOUNDE
França - Gibraltar (14-0)
0 minuts disputats
Grècia - França (2-2)
64 minuts disputats
CHRISTENSEN
Dinamarca - Eslovènia (2-1)
90 minuts disputats
Irlanda del N. - Dinamarca (2-0)
90 minuts disputats
ARAUJO
Argentina - Uruguai (0-2)
90 minuts disputats i 1 gol
Uruguai - Bolívia (3-0)
90 minuts disputats
RAPHINHA
Colòmbia - Brasil (2-1)
82 minuts disputats
Brasil - Argentina (0-1)
72 minuts disputats

TER STEGEN

Espanya, Portugal, Dinamarca, França i els Països Baixos ja tenen el bitllet per a l’Eurocopa
El davanter de Polònia haurà d’esperar a la repesca, que es jugarà al març
Classificat amb Alemanya –amfitriona– no ha jugat en l’aturada per lesió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)