Barça

Assaig en clau Porto

El Barça es jugarà dimarts ser líder de grup en la Champions, però abans, i en un horari inusual, ha de vèncer a Vallecas, estadi on ha perdut en les dues últimes visites

Iñaki Peña serà titular i torna De Jong

La nova vida sense Gavi comença avui a Vallecas (14 h, DAZN). El Rayo-Barça serà el primer partit de molts sense Pablo Martín Páez Gavira. El Barça s’haurà d’acostumar a guanyar sense l’energia que sempre transmet i contagia el de Los Palacios. La seva serà una baixa de llarga duració; la de Marc-André ter Stegen, una baixa puntual. El porter internacional alemany tampoc estarà avui contra el Rayo Vallecano per culpa dels seus problemes de lumbàlgia. Ahir al matí el segon capità va fer acte de presència a la ciutat esportiva i després d’una conversa amb els metges i el cos tècnic la seva participació va quedar descartada. El porter titular serà Iñaki Peña, que debutarà aquesta temporada en competició oficial. Ander Astralaga, habitual en les convocatòries com a tercer porter, serà el suplent i entra en la llista el porter del juvenil Aron Yaakobishvili. L’altra gran novetat és el retorn de Frenkie de Jong, ja amb l’alta mèdica. El neerlandès torna a l’equip dos mesos després de la lesió al turmell que es va fer contra el Celta. Els joves Unai Hernández i Aleix Garrido també estaran amb el primer equip. El capità Sergi Roberto encara haurà d’esperar uns dies, però no gaires, perquè Xavi Hernández ja va insinuar en la seva roda de premsa que l’espera dimarts pel partit de Champions contra el Porto, a Montjuïc.

El partit a Vallecas serà en un horari poc habitual per al Barça. Acostumat a jugar dissabte o diumenge a les nou de la nit, avui la cita s’avança a les dues del migdia. Canvi d’horari i noves rutines. L’equip blaugrana va viatjar ja ahir cap a Madrid, ha fet nit a la capital i avui a mig matí la plantilla haurà de fer una ingesta important d’hidrats de carboni per afrontar el partit amb garanties.

El Barça necessita sumar els tres punts per no perdre pistonada amb el Girona i el Real Madrid. Seria oportú també recuperar la bona imatge, perquè l’equip no transmet bones sensacions des de la primera meitat del clàssic. Contra la Real Sociedad i l’Alavés es van sumar els tres punts de miracle i contra el Xakhtar Donetsk l’equip va deixar escapar una gran oportunitat de segellar el primer lloc del seu grup en la Champions i ara s’ho jugarà dimarts contra el Porto.

Al Barça se li ha entravessat Vallecas en les últimes temporades. La temporada passada l’equip de Xavi va perdre allà per 2-1, amb gols d’Álvaro García i l’ara madridista Fran García. El gol de Lewandowski no va ser suficient per puntuar. Precisament Álvaro García serà baixa avui per sanció. L’equip també va perdre a Vallecas en l’últim partit de Koeman a la banqueta, amb un gol de Radamel Falcao, un dia en què Memphis va fallar un penal que va impedir sumar almenys un punt (1-0). El Rayo és desè en la classificació, i viu en una posició còmoda, però al seu estadi està tenint dificultats per tirar endavant els partits. De fet, no guanya a Vallecas des del 15 de setembre, contra l’Alavés. Des d’aleshores, tres empats, contra el Vila-real, el Mallorca i la Real Sociedad, i una derrota, en l’última jornada, contra el Girona (1-2).

PRIMERS MINUTS

La baixa de Ter Stegen la cobrirà sota pals Iñaki Peña, que encara no ha debutat

RETORN ESPERAT

Frenkie torna a una llista dos mesos després de lesionar-se contra el Celta al turmell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)