Barça

“La lesió de Gavi és un tema d’excés de partits”

Xavi Hernández Entrenador del Barça

Pablo Martín Paéz Gaviria no serà avui damunt la gespa de Vallecas però el seu nom va monopolitzar part de la roda de premsa d’ahir de Xavi. “Amb De la Fuente tinc bona relació i em va trucar, també com l’Albert Luque. No ho veig un problema de gestió d’entrenador sinó de calendari. Gavi és molt jove i ha jugat molts partits, aquesta és la desgràcia que li ha passat. No hi ha polèmica amb De la Fuente, tot el contrari. És un tema clar d’excés de partits.” Xavi va puntualitzar: “Sempre enviem informes sobre com entrenen els jugadors i les càrregues a totes les federacions. Després cada seleccionador tria segons el seu interès.”. Xavi, en el seu dia, també va fer-se una greu lesió de genoll. Ell millor que ningú sap quins consells donar a Gavi per experiència personal: “Hi he parlat, és clar, i a més vaig tenir la meva experiència personal amb la lesió. Allò em va fer millor futbolista i em va fer cuidar els detalls, prevenció, gimnàs, etc. Ja li he dit que no falti a cap dia de recuperació. S’ha de recuperar el millor possible, és important en un genoll i ha de ser constant i pacient.”

Xavi també va oferir el seu punt de vista per reduir la càrrega de partits: “Més que una solució és una opció. El pla seria fer nou mesos amb el club i dos mesos amb seleccions. Cada mes o mes i mig els sud-americans o africans fan milers de quilòmetres per estar a tot arreu i això no pot ser. Ens condicionen els minuts i els viatges. Raphinha i Araujo no s’han entrenat. Estem pendents de la fatiga i els minuts sempre. Fem prevenció, proves, tests per veure com està tothom i després decidim l’alineació.”

Sobre el partit contra el Rayo, Xavi diu que serà difícil. Amb ell a la banqueta l’equip ja va perdre 1-2 allà la temporada passada: “La baixa d’Álvaro García és important. Són molt verticals i ell té protagonisme, però també poden jugar Bebé, De Frutos. Ens ha costat sempre perquè són intensos, agressius i és una sortida difícil.”

També va parlar de Lewandowski i el capítol amb Lamine Yamal: “Robert necessita l’equip i l’equip el necessita a ell. És el nostre golejador i marca les diferències. Sempre hi és independentment de la ratxa. És un líder natural dins del vestidor i és clau tenir-lo bé.” “El que va passar amb Lamine Yamal és normal. Recordo tenir discussions amb Valdés, Puyol… és futbol. Tothom vol guanyar i ser important. No hi dono més importància, li en doneu vosaltres. Lewandowski és qui més atent està amb els companys i, encara més, està molt a sobre de Lamine Yamal per ajudar-lo.”

PRÈVIA

Amb De la Fuente tinc bona relació i em va trucar. Amb això de Gavi, no hi veig un problema de gestió del seleccionador, sinó de calendari
He parlat amb Gavi. S’ha de recuperar el millor possible, és important en un genoll i ha de ser constant i pacient
Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)