Barça

Nit de revàlida

Si el Barça venç avui el Porto segellarà l’accés als vuitens de la Champions per primer cop en l’era Xavi –virtualment com a primer de grup–

La derrota ho complicaria tot i faria aparèixer fantasmes recents

Primera final a Montjuïc. El Barça-Porto d’avui (21 h, Movistar Liga de Campeones) és una revàlida per a Xavi. El clàssic estava considerat en el seu dia com el partit més important d’aquesta tardor, però la inesperada derrota a Hamburg contra el Xakhtar Donetsk (1-0) ha convertit en vital la cita d’aquesta nit contra l’equip de Sérgio Conceição. El Barça ha de guanyar el Porto. Una victòria esmenaria l’error comès en l’anterior jornada de Champions, situaria els blaugrana a vuitens de final de forma matemàtica després de dos anys sense superar el mur, garantiria virtualment el primer lloc del grup H i rebaixaria el nerviosisme actual que es respira en l’entorn després dels últims resultats i el mal joc de l’equip. L’empat tampoc seria del tot un mal resultat, però la derrota ho complicaria tot, perquè si el Xakhtar guanya contra l’Anvers (18.45 h) i ho fa també en l’última jornada a Portugal, el Barça fins i tot podria quedar fora de la Champions tot i guanyar en l’últim partit a Bèlgica, perquè el triple empat a 12 punts obligaria a treure la calculadora i potser no afavoriria el Barça. Per evitar problemes, avui cal sumar el tres. El Barça depèn de si mateix i aquesta és la millor notícia.

La veritat és que tot ha canviat molt des de l’última visita del Barça a Do Dragão, ara fa menys de dos mesos. Aquell dia Xavi va arribar als 100 partits com a entrenador del Barça i ho va fer amb un triomf important a Porto gràcies a un gol de Ferran (0-1). El Barça va marxar de Portugal com a líder de grup, amb el 6 de 6, i conservant l’etiqueta d’invicte tant en la Champions com en la lliga, en què era segon classificat, a només un punt del Real Madrid. Ara l’equip és quart en la lliga, ha perdut la imbatibilitat tant a Europa com en la competició domèstica, el joc de l’equip genera cert desamor i Laporta ha hagut de sortir al pas de les crítiques contra la figura de Xavi. Guanyar avui sanaria ferides.

En les hores prèvies totes les mirades estan dirigides cap a Ter Stegen. El porter alemany farà avui una última prova abans que Xavi faciliti la llista de convocats. Si continua el dolor a l’esquena, repetirà sota pals Iñaki Peña després de jugar ja a Vallecas. Sergi Roberto rebrà avui l’alta mèdica.

Sérgio Conceição recupera Iván Jaime i Zaidu, i ha fet viatjar finalment Pepe, que va perdre’s el Porto-Barça per lesió. L’exjugador madridista, als 40 anys, formarà parella a l’eix de la defensa amb Fábio Cardoso. El central David Carmo està sancionat i Marcano, lesionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.