Barça

El Barça, a vuitens per la via Joãos

Champions. Els gols de Cancelo i João Félix classifiquen el Barça, després de dos anys sense superar el mur de la fase de grups

El Barça estarà, aquest any sí, als vuitens de final de la Champions. Retorn a la normalitat després de dos anys marcats per la misèria i el fracàs. El Barça recupera la norma. Superar el mur de la fase de grups havia estat durant anys un mer tràmit, però en les dues últimes temporades aquest hàbit s’havia convertit en un impossible. El culer torna a somriure a Europa. Aquest any no hi haurà futbol en dijous. El tren de l’Europa League passa afortunadament de llarg aquest any. El Barça estarà al bombo dels vuitens i, a més, ho farà com a primer de grup gairebé amb tota seguretat. Classificats per la via Joãos.

El Barça no perd contra el Porto des de la dècada dels 80, amb Terry Venables a la banqueta blaugrana, una figura precisament recordada avui en un emotiu minut de silenci abans del partit. Homenatge per a Venables i xiulada monumental per a l’exmadridista Pepe cada vegada que contactava amb la pilota. El central ha estat molt més xiulat que Sergio Ramos quan va visitar Montjuïc en el seu dia. El culer té memòria i l’historial de Pepe encara és més terrorífic que el de Ramos. Per a ell han estat els xiulets i per a João Cancelo i João Félix, els aplaudiments. Ovació per a Cancelo quan ha estat substituït per Balde en el minut 80. Ha estat l’home del partit. Golàs i assistència. Cancelo ha jugat avui situat al carril esquerra i ha estat determinant. Seu ha estat el gol de l’empat, després d’una gran acció personal. Ha rebut la passada de Pedri, ha marxat del seu marcador, ha entrat a l’àrea i ha definit com el millor dels davanters. El seu gol ha servit, a més per reactivar l’equip i apaivagar el rum-rum que ja se sentia a la grada després d’una mala primera mitja hora del Barça i el gol inicial de Pepé Aquino, només dos minuts abans que el de Cancelo.

El talent individual de Cancelo ha donat aire al Barça, que abans del descans ha perdonat el segon, primer João Félix, xutant als núvols quan ho tenia tot a favor, i després Pedri i Raphinha, que no han aprofitat el regal del porter Diogo Costa.

João Félix ha estavellat la pilota al travesser en la primera acció de la segona part. Ha estat el preludi del gol. En el minut 57 la connexió dels Joãos ha fet pujar el segon gol en el marcador. Passada de João Cancelo i rematada de primeres al fons de la xarxa de João Félix.

Iñaki Peña també ha estat vital per tal que el Barça hagi sumat els tres punts, amb intervencions de mèrit en la primera i al segona part, sobretot, una bona mà davant un xut de Varela (43’). També davant d’una rematada de Galeno (29’) o blocant amb seguretat un xut des de la frontal d’un jugador del Porto (90’), que quasi dona un disgust al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)