El Barça i Graham, a la seva

Barça. Golejada blaugrana a camp del Betis en el retorn a la lliga amb una altra actuació sublim de la noruega, autora de dos gols i mitja assistència

Betis 0 Barça 6

BETIS:Vizoso; Roberts (Blanca Muñoz, 76’), María Jiménez (Armengol, 60’), Dorine, Nana; Carol Férez, Soliveres, Leles (Natalia, 60’), Paula Perea (Quiles, 30’); Cameron i Núñez (Salazar, 60’).BARÇA:Cata Coll; Marta, Martina, Paredes (Engen, 58’), Lucía Corrales (Ona Batlle, 73’); Patri (Walsh, 67’), Vicky López, Pina; Graham Hansen (Aitana, 58’), Bruna (Mariona, 67’) i Brugts.GOLS:0-1 (3’) Bruna. 0-2 (23’) Brugts. 0-3 (30’) Graham Hansen. 0-4 (42’) Vicky López. 0-5 (51’) Graham Hansen. 0-6 (75’) Aitana.ÀRBITRE:María Planes Terol (comitè murcià).T.G.:a Núñez, Quiles i Vizoso.

Com si fos el més fàcil del món. Aquesta és la sensació que es té quan Graham Hansen agafa la pilota i comença a superar rivals i rivals. Evidentment, no és el mateix una defensa d’un equip gran d’Europa que una defensa de la lliga. Però ho fa fàcil. Amb el Barça passa més o menys una cosa similar. Arribaran les eliminatòries de la Champions i el nivell pujarà, però el domini en les competicions domèstiques és enorme. Les diferències hi són. En el retorn a la lliga, després de l’èxit de la supercopa i la feina tancada en la fase de grups europea, el Barça va viure un migdia plàcid a Sevilla. Un de tants. Golejada contundent a camp del Betis per continuar comptant els partits per victòries i mantenir la distància de nou punts respecte al Real Madrid, que havia guanyat a Bilbao.

Tornant a Graham Hansen, la 10 blaugrana va tornar a brillar ahir i va millorar encara més les seves xifres. Jonatan Giráldez va aprofitar per fer canvis, deixant a la banqueta jugadores amb molts minuts a les cames com ara Ona, Aitana, Engen, Walsh i Mariona. Entre les titulars, una futbolista que necessitava tornar a somriure: Bruna Vilamala, que està vivint un curs de lesions i pocs minuts, va aprofitar la seva presència en l’onze i va obrir la llauna en el minut 3 amb un molt bon xut des de la frontal. A partir d’aquí, va aparèixer Graham. La noruega va mig assistir Brugts en el 0-2, ja que la primera aturada de la portera local li va treure aquest mèrit. A més, va fer el tercer, rebent l’assistència de la neerlandesa. Abans del descans, Vicky López, un altre talent que aprofita cada minut –i només té 17 anys– va situar el 0-4. En la represa, nou golàs de Graham Hansen, que va entrar a l’àrea i va engaltar un xut impossible per a la portera. Són 17 gols i 16 assistències entre totes les competicions. Una barbaritat. Encara va haver-hi temps per al sisè, obra de la millor jugadora del món, Aitana Bonmatí.

Dimecres, última jornada de la fase de grups de la Champions a Lisboa contra el Benfica (21 h). Després, Sporting Huelva, la copa i un sorteig que s’espera amb ganes.