Bronze evita la derrota en l’afegit (4-4)

El Barça s’ha acomiadat de la fase de grups de la Champions amb un empat sobre la botzina. El campió d’Europa no és intractable. L’equip blaugrana ha fregat la primera derrota de la temporada i la primera des del passat mes de maig. Lucy Bronze ha igualat en l’afegit d’un partit boig en què el Benfica ha pogut fer-li quatre gols a les de Giráldez (4-4).

Malgrat tenir la classificació i el primer lloc del grup assegurats, Jonatan Giráldez no ha fet rotacions. Només a la porteria, on Gemma Font ha entrat en el lloc de Cata Coll. La resta, l’onze de gala tenint en compte les nombroses baixes de l’equip. El Benfica ha arrencat amb energia i ganes, exigint al Barça. Un aperitiu del que seria tot el partit. Tot i això, les blaugrana s’han anat posant a to i han començat a trepitjar camp contrari i a dominar. Les portugueses arriscaven des de darrera i s’han equivocat regalant una pilota a Mariona, que ha tingut la primera de l’enfrontament, però Pauels ha rebutjat el xut (12’). La portera també ha negat el gol a Graham Hansen (14’). Han arribat els millors minuts del Barça, que ha volgut esvair dubtes. En dues accions pràcticament similars, les de Giráldez han fet dos gols. Obertura d’Aitana per a Bronze, centrada al primer pal i gol de cap de Graham Hansen (18’). Seguidament, obertura d’Aitana per la noruega, centrada al primer pal i arribada en solitari de Patri per fer el 0-2 (20’). Semblava que això podia conduir a una nova golejada, però res a veure. El Benfica ha reaccionat i Alidou ha retallat distàncies guanyant l’esquena a la defensa i en una posició dubtosa (26’). Les portugueses estaven vives de nou, malgrat que Bronze ha topat amb el travesser (29’). Les locals ho intentaven en xuts llunyans, però han acabat trobant l’empat en una centrada de Falcón que Alidou ha rematat completament sola (45’). Com la temporada passada, el Benfica li feia dos gols al Barça.

En la represa, les locals han continuat collant a les blaugrana, que no sortien tan netament des de darrere. Salma ha fet lluir Pauels (52’) i just després ha arribat el 2-3. Caramel de Mariona per Graham Hansen, que ha rematat sola al segon pal (54’). Un minut després, el Benfica ha tornat a marcar, però la jugada estava invalidada prèviament. Les portugueses vivien bons minuts. Gasper ha fet lluir a Gemma (63’), Aitana ho ha intentat (68’), però Jéssica Silva ha fet el 3-3 després d’un contraatac i una combinació amb Raysla (71’). El partit s’ha decantat cap al bàndol local, amb un Benfica més a prop del quart que no pas el Barça. Després de diversos córners seguits, ha arribat el gol portuguès. Gemma Font no ha estat contundent en la sortida i Lucy Bronze s’ha acabat introduint la pilota dins la pròpia porteria en intentar rebutjar-la (81’). El Barça s’ha bolcat en atac a la recerca de l’empat, però s’ha topat amb una enorme Pauels: Brugts, Bronze, Arias i Mariona han topat amb ella. Fins que ha arribat. Bronze ha rematat a gol un córner picat per Pina per rescatar l’empat sobre la botzina (90’+5).

El campió d’Europa és humà, però aquest partit ha de servir per aprendre de cara al que ha de venir. Dimarts se sorteja el camí cap a Bilbao i el Benfica ha demostrat que despistar-se a Europa es paga car. Brann, Häcken o Ajax. Un d’ells serà el rival a quarts.