Barça

Laporta: “No destituiré Xavi perquè penso que no s’ho mereix”

El president del Barça ha assegurat que es va assabentar de la dimissió de Xavi després del partit contra el Vila-real. “Va ser sorprenent, perquè no ho teníem previst”, ha explicat en una entrevista a El món a Rac1.. “El vaig escoltar atentament, perquè és una persona honesta que s’estima el Barça. Veia que ho havia reflexionat, que duia molta pressió acumulada i que per ell tenia molta lògica, per alliberar de pressió els jugadors i per alliberar-se ell, i que també anava bé per l’entitat.” El president també ha admès que Xavi els va dir que renuncia a l’any de contracte que li queda. “Li vaig dir que la fórmula només l’acceptava perquè és ell. Honest, culer, va agafar el club en una situació molt complicada. Aquesta temporada, tots teníem la sensació que havíem millorat la plantilla, perquè anés millor, i s’ha anat torçant.”

“En cap moment m’he plantejat destituir-lo”, ha dit Laporta. “Quan el vam renovar, ell ho volia fer i vam pactar les condicions. Ell sempre ha posat les coses fàcils, pel seu barcelonisme”, ha dit Laporta.“Jo vull que continuï fins a final de temporada, amb aquesta fórmula. Un cop analitzat, crec que és el millor. No destituiré Xavi perquè penso que no s’ho mereix. El que mereix és que confiem en ell. No llancem la tovallola a la lliga, i hi ha la Champions. Tenim equip per guanyar el Nàpols. Aquesta fórmula depèn molt de Xavi, i no tinc dubtes. Tampoc tinc dubtes del compromís dels jugadors, i això és cabdal. I Xavi és prou honest per si no funcionés, dir-nos el que ens hagi de dir.”

Si no fos Xavi, l’hauria acomiadat?

“Sí, sí. No hauria adoptat aquesta fórmula. L’accepto per ser Xavi i per com és ell. I perquè pensem que pot funcionar pel Barça.”

Vindrà un entrenador de renom?

“Si fem el pressupost tal com tenim previst, tindrem fair-play, entrarem dins la normalitat. De l’entrenador, Deco està treballant en això, i l’hem de deixar treballar. Sí que hi ha unes premisses, que l’entrenador s’haurà d’adaptar a la política esportiva.”

Algun contacte preliminar? Flick?

“Això ho hauríeu de preguntar a Deco. Jo no he parlat amb cap entrenador. Les possibilitats estan bastant acotades; tots més o menys sabem del que estem parlant. Ha de venir un entrenador amb certa trajectòria, llevat que prenguem una decisió més imaginativa.”

Márquez, descartat?

“No, no està descartat. Ell ha fet una cosa important. S’està formant a la casa, coneix els jugadors en transició cap al primer equip, i això és un actiu que té. Estava preparat per emergències, que és el que sol passar.”

S’ha penedit de la marxa de García Pimienta?

“No. La decisió es va prendre com s’havia de prendre, de comú acord amb els responsables del futbol base, i la promoció de Márquez ha estat molt interessant. És un gran entrenador, García Pimienta; no vull entrar en polèmiques.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)