Barça

“Els vídeos que fa Real Madrid TV adulteren la competició; ho veu un cec”

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha atès als mitjans de comunicació en la prèvia del duel que el seu equips disputarà al camp de l’Alavés demà. El de Terrassa ha tornat a contestar preguntes sobre la seva marxa a final del curs, els vídeos de Real Madrid TV i com condicionen als àrbitres i l’estat físic i mental propi i dels seus jugadors:

Alavés

“Serà un partit molt complicat, un rival intens i agressiu i en dinàmica positiva i tres victòries seguides en la lliga. Luis Garcia Plaza els dona personalitat, a casa seva donen més i els enganxem en el seu millor moment”.

Lesions

“Els viatges s’han acumulat, molts partits fora de casa i poc temps per descansar. Només hem fet entrenaments de recuperació… Hem jugat nou partits en un mes i cap equip al món ha tingut el nostre calendari el mes de gener. Durant la temporada no n’hi ha hagut tantes i hi ha lesions sols, com la de Gavi, dues hèrnies a l’esquena… No hem descansat bé per competir bé”.

Declaracions de Laporta

“Si no es compleixen els objectius hauré de marxar. Ho diu el president i jo. I li passarà al següent entrenador del Barça. Quan arribem acabem segons i ho fem bé, el segon és molt bo i en el tercer no estem complint les expectatives tot i que podem lluitar pels dos títols que queden. El que ha dit no és res més del que vaig dir jo. He pres la decisió de marxar al juny perquè no s’han complert objectius ni expectatives. No pas per la premsa i les crítiques”.

Luis Aragonés, un referent

“Per sort o per desgràcia m’ha tocat viure entrenadors patint. Fins i tot al Barça n’he vist patint guanyant la Champions. Amb el Luis Aragonés el vaig veure patir, va ser linxat i acaba guanyant l’Eurocopa. Què m’hagués dit? Que sigui fort. Se m’ha jutjat i criticat però no marxo per això, no hagués jugat 700 i pico partits amb el Barça i l’hagués dirigit, marxo perquè veig que l’equip necessita un canvi de rumb”.

Cinisme del Madrid

“No m’agrada que condicionin als àrbitres i ho fan cada setmana. Adulteren la competició i van condicionant. Ho estem veient. El cas Negreira no ens ha sumat pas però és així, és la realitat que toca viure i no podem enganyar als aficionats”, ha dit Xavi, que afegia: “No soc el president de la FEF ni de LaLiga. Em sorprèn que no es faci res i ho admetem tot. Adultera la competició per complert, setmana a setmana i ho veu un cec. Simeone ja ho va dir “no som burros”. Ho heu de dir vosaltres això”.

Vitor Roque

“Ha millorat molt en la condició física. Ve d’una lesió llarga i necessita temps per acomodar-se. El gol li ha anat bé per agafar moral i confiança i ens ensenyarà el seu potencial, però poc a poc perquè físicament ha d’agafar el to adequat”.

Recolzament de l’afició

“Fora d’Espanya valoren molt la nostra feina i la gent de futbol, els professionals, tots ens feliciten com a cos tècnic. Imanol, Marcelino, Arrasate, etc. Aquí no es valora. Hem fet bona feina i tinc la il·lusió de seguir-ho fent. Agraeixo les paraules d’Imanol i ha fet una bona feina a la Real.”

Final de temporada o abans?

“Les notes a final de temporada, però aquí les posem segons la setmana. Aquest és l’entorn del Barça, el curs passat a l’octubre anava al carrer i vam guanyar un doblet. El cicle acabarà al final de temporada i ho hem anunciat ara pel bé del club, no pel meu bé”.

Imatge enfortida

“Qui diu que la meva posició queda debilitada és que no ha jugat mai ni coneix un vestidor professional. Crec que serà positiu haver-ho dit ja per la rebel·lia que es pot generar a dins de l’equip”.

Duels directes

“Primer hem de pensar en nosaltres. Primer guanyar a l’Alavés, que serà molt complicat. No hem fet els deures i hem d’esperar. Madrid i Girona ho han fet millor que nosaltres però prefereixo anar pas a pas i centrar-me en l’Alavés.”.

Els joves volen primer equip

“Veient que apostem per joves valors potser per això veuen possible entrar ràpid a l’equip. Per Bergvall crec que vam fer una oferta però és la llei del mercat, si el club creu que no ham de donar més diners es respecte”.

Cansat de futbol?

“Ni del futbol ni de vosaltres. No és cansament ni salut mental, ni la crítica. Qui coneix el club més que jo? Pocs. Només sento que haig de marxar el 30 de juny, penso que és el millor pel club. Seguiré anar a Montjuïc, al Nou Camp Nou, jugant al comunio…”.

Primera volta

“Hem d’estar concentrats en les transicions. Ells surten amb gent ràpida, Luis Rioja, Samu Omorodion… Ens va costar molt guanyar-los al Lluis Companys.”

Gestió

“Més enllà de la gestió d’un equip, fitxatges, joves, etc. és no imposar-nos en el joc. L’evolució és bona tot i que ens ha costat més darrerament. Ens ha faltat continuïtat en el joc per evolucionar més, sobretot, aquest curs. A veure si la tenim fins al final per lluitar per les dues competicions”.

Desgast jugadors

“Treballem en la prevenció, situacions de força, dades físiques, tothom porta el GPS i forma part del calendari. És complicat demanar més dies de descans i no hi ha dubte que ens ha afectat el desgast del gener i el calendari comprimit”.

Lewandowski

“Busca sempre l’entrenament, la millora, venir a parlar amb mi, com pot millorar i ajudar l’equip. Millor que ell ningú coneix el seu cos i hem de treure’n més rendiment, donar-li pilotes, corregir coses. Entenc que amb l’edat la guspira és menor però per això has de jugar amb més intel·ligència. Ell sempre vol millorar.

La marxa

“Són dos anys i mig i crec que el procés de ser entrenador del Barça no compensa. No es gaudeix el dia a dia i hi ha desgast. He vist patint entrenadors al Barça fins i tot guanyant. Arrasate em va dir que disfruta de dilluns a divendres i jo no”, ha sentenciat el tècnic blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)