Barça

La brúixola assenyala cap al nord

El Barça sabrà avui (13 h) el nom del seu rival en els quarts de final de la UEFA Women’s Champions League, amb tres possibles destins: Göteborg, Bergen i Amsterdam. Les blaugrana, caps de sèrie, tenen garantit jugar la tornada a casa

El barcelonisme torna a mirar avui cap a Nyon. El Barça coneixerà aquest migdia (13 h, DAZN i UEFA.com) el nom del seu rival en els quarts de final de la Champions femenina. El sorteig, que com és habitual se celebrarà a la seu de la UEFA, desvelarà la pròxima parada d’un viatge amb destí final a Bilbao i revelarà tot el full de ruta d’aquí fins a la gran final del dia 25 de maig, perquè a part de saber-se els quatre emparellaments dels quarts de final quedarà establert també tot el quadre, amb els hipotètics encreuaments que hi hauria en les semifinals.

El Barça serà l’únic representant de la lliga espanyola, ja que el Real Madrid va quedar eliminat de manera prematura, després d’acabar la fase de grups com a últim classificat del grup D, havent sumat únicament 1 punt en sis jornades. Fracàs estrepitós madridista i constància i fermesa d’un Barça que repeteix presència en uns quarts de final per novena temporada consecutiva. Serà cap de sèrie en el sorteig d’avui després d’haver governat el grup A amb autoritat, amb cinc victòries i un empat a Lisboa en l’última jornada ja amb tot decidit (16 punts). Seran uns quarts sense cap equip italià i, després de molt de temps, també sense cap club alemany. El Wolfsburg, finalista fa un any en la final perduda contra el Barça a Eindhoven, ni tan sols es va classificar per a la fase de grups després de caure contra el París FC en el que va ser la gran bomba de la fase prèvia, i el Bayern de Munic i l’Eintracht no han superat el mur de la lligueta.

L’actual campió estarà en el bombo 1, juntament amb l’Olympique de Lió, el PSG i el Chelsea. Tres candidats a disputar la final i tres grans coneguts d’un Barça que els evitarà en aquesta pròxima ronda. El rival del Barça sortirà del nord d’Europa. El mapa està clar: Göteborg, Bergen o Amsterdam. És cosa de tres. Esperen el Häcken suec, el Brann noruec i l’Ajax, tres equips als quals el Barça mai s’ha enfrontat en competició UEFA. El Benfica és l’únic equip del bombo 2 que no pot quedar emparellat amb el Barça perquè la normativa ho impedeix, en haver-se enfrontat ja en la fase de grups. Sobre el paper són tres rivals accessibles, però la seva bona trajectòria en aquesta Champions convida a la prudència. L’Ajax (29è en el rànquing UEFA) ha sumat els mateixos punts que el PSG en el grup C (10) i ha deixat fora pel camí equips com el Bayern i el Roma, i el Häcken (lloc 24 en el rànquing UEFA) ha sumat només tres punts menys que el Chelsea (11), en un grup en què han caigut el París FC i el Madrid. Les sueques van guanyar els dos partits contra el conjunt blanc (2-1 i 0-1). El Brann noruec (64è en el rànquing UEFA, el coeficient més baix de tots els clubs que han jugat la fase de grups) va ser capaç d’empatar a casa contra el totpoderós Lió (2-2) i va acabar segon del grup B a només un punt de les franceses (13). Per a l’Ajax i el Brann serà la primera experiència en uns quarts de final. L’Ajax va assolir els vuitens el curs 2018/19 en l’anterior format i en el cas del Brann, mai abans cap equip noruec havia arribat tan lluny en la competició. El Häcken, abans de la seva reconversió i denominació actual, va estar present en uns quarts en dues ocasions, els cursos 2011/12 i 2012/13, amb la seva antiga denominació: el Göteborg FC. La millor notícia per al Barça serà que pel fet de ser cap de sèrie tindrà el dret de jugar el partit de tornada com a local, com ja va succeir la temporada passada en els quarts de final contra el Roma.

El que ja està definit a dia d’avui són les dates de totes les eliminatòries. Els partits de quarts de final es jugaran entre el 19 i el 20 de març (anada) i el 27 i 28 de març (tornada). Les semifinals es jugaran entre el 20 i 21 d’abril (anada) i el 27 i 28 d’abril (tornada). I la final serà el 25 de maig a San Mamés.

Presenten la pilota de la final

La UEFA va presentar ahir l’Adidas UWCL Pro Ball Bilbao, la pilota que s’utilitzarà a partir dels quarts de final i també en la gran final de San Mamés. La pilota es pot adquirir ja a través de la venda online al web oficial d’Adidas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)