Barça

Alèxia, convocada per a la final de la Nations League

Nations League. La selecció espanyola s’enfronta avui (19 h) a la francesa en la final amb la presència en la llista de la capitana del Barça, que no juga per lesió des del 14 de novembre

Aquesta tarda (19 h, La 1) hi ha un títol de seleccions en joc: la UEFA Nations League, que es disputaran en la final França i Espanya. D’aquesta manera, de l’estadi de la Cartuja de Sevilla, en sortirà el primer campió d’aquesta competició, ja que és la primera edició que es juga en el futbol femení. El favoritisme és per al conjunt que orienta Montse Tomé, les campiones del món, encara que França, entrenada pel dues vegades campió de la copa d’Àfrica masculina, amb Zàmbia (2012) i amb Costa d’Ivori (2015), Hervé Renard, també té una selecció potent que va accedir fins als quarts de final en el passat mundial, del qual va acomiadar-se als penals contra Austràlia.

En la prèvia del matx, i com ja va passar en la semifinal de divendres contra els Països Baixos (3-0), els focus apunten a Alèxia Putellas. La presència de la capitana del Barça, que ja no va arribar al duel contra les neerlandeses, agafa pes. La seva convocatòria amb la roja va aixecar polseguera, ja que no va agradar al club blaugrana. I és que la jugadora, que segueix sense arribar a un acord de renovació amb l’entitat culer, no juga des del 14 de novembre per una lesió al menisc al genoll esquerre, de la qual va haver de ser operada, i, encara en procés de rehabilitació, va ser citada. Alèxia no es volia perdre la fase final de la Nations League i també va posar-hi de la seva part per ser-hi. Aquesta darrera setmana, sota la disciplina del combinat estatal, ha dut a terme la recta final de la recuperació, que, d’acord amb el que va assegurar Tomé ahir en la prèvia, ja s’ha acabat. “Tenim 25 futbolistes disponibles per demà”, va manifestar la tècnica interpel·lada per l’estat de la migcampista. “El cos tècnic hem valorat que Alèxia hi pogués ser. Això és el que puc dir des del meu marc. Hem portat tots els processos amb molt de detall i cura. Està bé i centrada en allò que busca tot l’equip.” Hores després, arribava la confirmació, amb la inclusió d'Alèxia en la llista de 23 futbolistes convocades per a la final. També hi entra Tere Abelleira, i en queden fora Sheila i María Pérez. La capitana del Barça podria efectuar el seu retorn tres mesos i mig després. Juntament amb ella, set blaugrana més aspiren al títol continental: Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Salma Paralluelo, Mariona Caldentey i Vicky López.

DISPONIBLE

"Està bé i centrada en allò que busca tot l'equip", diu Tomé sobre Alèxia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)