Barça

Amb el Nàpols al cap

Després de fallar al camp de l’Athletic, el Barça encadena avui un altre test contra l’altre finalista de la copa, el Mallorca d’Aguirre, però amb la mirada clarament enfocada en la crucial cita de dimarts en la Champions

De cos present avui contra el Mallorca (21 h, DAZN), però amb la ment posada en la final de dimarts contra el Nàpols. Mana la Champions. Si el Barça no hagués fallat en la seva última visita a Bilbao (0-0), hauria tingut aquesta nit la possibilitat d’acostar-se a només tres punts del Real Madrid de manera provisional en el supòsit de guanyar contra l’equip de Javier Aguirre a Montjuïc. El Madrid va superar amb patiment i ajudes el mur del Leipzig i rep demà (18.30 h) sense Jude Bellingham un Celta necessitat de punts, i potser hauria pogut pagar la pressió aquesta jornada. Però ara això són figues d’un altre paner, és futbol-ficció. La realitat és que a San Mamés el Barça va deixar escapar un magnífic tren i el partit d’avui contra el Mallorca passa ara a tenir una importància relativa. És important, sí, perquè almenys assolir la segona plaça que dona dret a jugar la pròxima supercopa ha de ser un objectiu clar, però el partit perd transcendència. La prioritat és la Champions. El Barça està absolutament amb la mirada enfocada en la crucial cita de dimarts contra el Nàpols.

L’equip de Francesco Calzona també juga avui (20.45 h, contra el Torí). El Barça i el Nàpols obren la jornada a LaLiga i a la Serie A, i tots dos equips arribaran a la Champions amb el màxim descans possible en haver jugat en divendres els seus partits de lliga. Tot i així, està previst que Xavi i Calzona facin algunes rotacions avui. En clau Barça, hi haurà una rotació obligada a l’eix de la defensa per la baixa per sanció de Ronald Araujo, que ahir va complir 25 anys. Iñigo Martínez farà parella amb Pau Cubarsí. Cancelo és candidat a descansar i Hèctor Fort podria jugar en lloc seu. El lateral portuguès és a més un dels quatre advertits de sanció, que en el cas de veure una groga avui es perdrien el partit de la setmana vinent al Metropolitano. Els altres són Lewandowski, Christensen i Oriol Romeu. Precisament el d’Ulldecona podria entrar en el lloc del danès al pivot. Xavi, que no es podrà asseure a la banqueta després d’haver vist l’altre dia la cinquena groga a San Mamés, té les baixes ja sabudes de Pedri, De Jong, Ferran, Gavi i Balde, i el partit d’avui també podria servir d’assaig per veure quins interiors situa dimarts contra el Nàpols. Fermín truca a la porta i també João Félix en la part superior del quadrat.

Marcos Alonso podria ser novetat en la llista de convocats que donarà avui Xavi. Caldrà veure quins futbolistes del planter entren en la convocatòria. Unai Hernández podria ser una de les cares noves i noms com Mika Faye, Mbacke i Gerard Martín també podrien entrar. Cubarsí, Fort i Guiu tenen cadira assegurada.

Amb només sis dies de diferència el Barça s’haurà enfrontat als dos finalistes de la copa. Va fallar a Bilbao i no hauria de fallar avui. El Mallorca té les baixes per lesió del lateral Pablo Maffeo i el central Valjent i tampoc hi serà per sanció un fix al mig del camp com Omar Mascarell.

En el partit de la primera volta jugat a Son Moix el Barça no va passar de l’empat (2-2). Era la jornada 7. Aquell dia van volar dos punts. Van marcar Raphinha i Fermín. Pel Mallorca ho van fer Muriqi i Abdón Prats.

DIA DE PROVES

Primer partit sense Pedri ni Frenkie, amb la lupa posada en la pissarra de Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)