ACB

Bacanal ofensiva al Palau

Bàsquet. El Barça penalitza la fragilitat de l’Estudiantes amb 64 punts en el primer temps, una anotació que no aconseguia des del curs 1989/1990

Barça 98 Estudiantes 68

FC BARCELONA:Westermann (8), Pustovyi (16), Martínez (8), Mirotic (18) i Calathes (5) –cinc–; Bolmaro (6), Smits (9), Kuric (15), Abrines (5), Oriola (5), Hanga (3) i Claver. 19/36 de 2. 13/27 en triples (4 Mirotic, 3 Kuric i 2 Westermann). 21/25 lliures. 51 rebots (8 Pustovyi, 7 Claver, 6 Martínez). 17 assistències (3 Calathes, 2 Claver, 2 Hanga, 2 Abrines, 1 Bolmaro). 131 de valoració (19 Kuric, 17 Mirotic, 17 Pustovyi).MOVISTAR ESTUDIANTES:Avramovic (14), Vicedo (7), Brown (3), Delgado (5) i Barea (12) –cinc–; Jackson (4), Roberson (13), Djurisic (6), Arteaga (4), Sola, Cvetkovic i Stoilov. 15/42 de 2. 10 /30 triples (3 Roberson, 2 Barea, 2 Djurisic). 8/10 lliures. 30 rebots (5 Delgado, 4 Solà). 13 assistències (5 Barea, 4 Roberson). 50 de valoració (15 Roberson).PARCIALS:33-15, 31-24 (64-39); 13-8 (77-47) i 21-21 (98-68).INCIDÈNCIES:Es va fer un minut de silenci per la mort de Granville Waiters.

El Barça continua esclafant els rivals, i ahir va atropellar l’Estudiantes (98-68), que va gosar apostar pel cos a cos fidel al seu estil ofensiu, va descuidar massa la rereguarda i va sortir ben escaldat del Palau Blaugrana. L’equip de Saras Jasikevicius va començar a enllestir el partit en un gran primer quart (33-15) i al descans ja havia fet 64 punts, anotació històrica que no aconseguia des del curs 1989/90. Endollat, suma el seu 24è triomf en 26 partits jugats durant el 2021 en totes les competicions, sense enyorar les absències de jugadors tan significatius com Higgins –molèsties al peu esquerre– i Davies –rotació– i apel·lant de nou al sentit coral, l’encert en atac i la solidaritat defensiva.

Un parcial de 15-3 –del 5-7 al 20-10– amb dos triples seguits de Mirotic, que ja n’havia anotat un altre, amb Calathes repartint joc amb desimboltura i Sergi Martínez fent molta feina, va aplanar el camí en un primer quart en què el Barça es va exhibir. Un 0-5 en contra en només 42 segons del segon quart, però, va treure de polleguera Saras, que va demanar de seguida temps mort. El Barça va replicar amb dos triples de Kuric i un de Bolmaro (44-26) i va arribar al descans amb un marge molt ampli i el partit sentenciat en una bacanal en atac: 64-39.

Es va ennuegar, curiosament, en atac en els primers cinc minuts del tercer quart. Només va anotat un triple de Mirotic, però l’Estudiantes tampoc no va intimidar perquè els de Saras el van mantenir a ratlla al darrere amb la defensa marca de la casa. El parcial del tercer període va ser esquifit (13-8), però suficient per rematar el partit (77-47).

Smits va reivindicar la seva quota de protagonisme en els inicis del darrer quart, i el Barça va continuar rematant la feina, tot i que dos triples seguits dels madrilenys en l’últim minut els van permetre empatar el parcial (21-21).

Mor Granville Waiters

El Barça va anunciar ahir la mort, als 60 anys, del nord-americà Granville Waiters. Va jugar una temporada en el club, la 1988/89, en què va guanyar la lliga al costat de jugadors de la talla de Solozábal, Epi o Norris. El Barça la va arrabassar al Reial Madrid de Drazen Petrovic. La campanya següent, el pivot (2,13 m) de Columbus (Ohio) va jugar en el Caja Bilbao. Abans havia militat cinc temporades en l’NBA (Pacers, Rockets i Bulls).