Lliga femenina

Segona oportunitat 2

L’Spar Girona i el València es disputen un lloc per a la final del títol de lliga com fa un any

L’Uni, en línia ascendent, confia fer un bon paper avui (20 h, Teledeporte) i no anar a remolc per a la tornada dijous

L’Spar Girona té l’oportunitat de superar la semifinal del títol de lliga per primer cop des que es disputa en format de doble partit contra el València, el seu botxí la temporada passada en una sèrie que l’Uni ja va començar amb el peu esquerre perdent a Fontajau (64-73) i que va acabar amb l’equip fora de la final per primer cop des del 2015 pel 87-74 en la tornada.

L’equip gironí disposa d’una segona oportunitat, igual com la que tenia al març quan la invasió russa a Ucraïna li va reobrir les portes dels quarts de final de l’Eurolliga, contra l’Avenida com la temporada passada. L’eliminatòria europea, aquest cop al millor de tres, permetria veure el segon dels tres triomfs gironins de l’Spar contra el seu acèrrim rival (81-79 el 16 de març), a qui va guanyar de nou el 15 d’abril (79-78) i amb qui espera retrobar-se d’aquí una setmana si el Cadí no fa saltar la banca. Hi ha oportunitats i també una certa obligació, la d’assegurar-se una plaça per a la propera edició de la màxima competició europea, que passa per accedir a la final abans que la FIBA doni una tercera plaça a la Lliga Femenina per l’exclusió dels equips russos.

“Estem als últims graons del màxim nivell en la lliga i serà complicat” diu Laura Antoja, que recorda les victòries gironines en els dos darrers antecedents contra el València, campió de les dues supercopes aquest curs i que fa un any venia d’alçar el seu primer títol, l’Eurocopa. L’Uni feia quasi tres setmanes que no jugava, Sonja Vasic havia anunciat la seva retirada, María Araújo –lesionada als quarts– tot just havia passat per la sala d’operacions i Laia Flores disputava els seus primers minuts (5:09 a la primera meitat).

L’Spar Girona ha guanyat el València dos cops aquest 2022, 55-61 en la lliga regular i 59-67 en la semifinal de copa. Els dos partits són a fora i, de fet, les taronges enllacen tres triomfs a Fontajau. A banda de l’anada de la semifinal fa un any, hi ha el 58-72 el setembre del 2021 en la jornada 2 i 58-68 l’octubre del 2020, un dels detonants de la posterior destitució d’Èric Surís i l’arribada d’Alfred Julbe.

Raquel Carrera, recuperada de la lesió de menisc que l’ha tingut quasi tot el curs en blanc, Cristina Ouviña, Rebecca Allen (7/13 triples contra l’Estudiantes) i Marie Gulich són les jugadores a frenar segons Antoja, que recorda la profunditat de la plantilla taronja i que assenyala “les ganes de guanyar” l’Uni i un desig: “que el públic ens ajudi”.

L’equip ha anat recuperant jugadores, les últimes victòries ens donen seguretat i juguem a casa
Laura Antoja
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)