Lliga femenina

Tot al vermell

Bàsquet. L’Spar Girona ha de guanyar de 13 o més el València (19 h, Teledeporte) per evitar que la Fonteta sigui, com el curs passat, el lloc on l’Uni cau a la semifinal de la Lliga Femenina

L’Uni ha jugat set cops contra el València a la Font de Sant Lluís i hi ha guanyat cinc vegades, només una de les quals per una diferència que seria vàlida per capgirar el 49-61 de diumenge. És el 61-82 de la primera visita de l’equip gironí al seu rival d’avui –n’hi ha tres des del 2009 contra el Ros Casares–, el 21 d’octubre del 2018, amb Laia Palau i Julia Reisingerová sortint de la banqueta i Anna Gómez, inèdita a Fontajau, titular a les locals (31:58), com a supervivents.

“Hem de fer una aposta molt arriscada”, diu la capitana de l’Spar, que reconeix la dificultat de l’operació remuntada: “No és gens fàcil el que hem de fer, i més a casa seva. És un equip sòlid, dur i agressiu en defensa, que es caracteritza per lligar bé els partits.” L’equip gironí ja va perdre contra les taronges (64-73 i 87-74, a Fontajau i a València) fa un any, el primer des del 2014 en què en la final de la lliga no hi havia l’Uni.

Gasolina

“No tenim res a perdre i la mentalitat ha de ser sortir a guanyar de 20. Aquest equip en molts moments ha demostrat que té capacitat de foc, però va a estones”, afirma la base, que assenyala l’energia col·lectiva de l’equip, desinflat després del descans (23-21) en l’anada: “El nostre ADN és el mateix i espero que tinguem gasolina. En aquest últim tram hem patit. Perquè si pressiones i robes pilotes podem jugar fàcil, perquè cinc contra cinc ens costa molt més, no podem canviar. Hem de fer el que hem de fer i intentar ser agressives.” L’Spar només va fer un triple en tot el partit, al desè intent. Era el 35-31 de Mendy, amb les taronges dominant el rebot des de l’inici (7-12 al primer quart, 19-26 al descans i 35-43 al final) i afinant la punteria en la segona meitat: 5/9 triples, de cinc jugadores diferents (Ouviña, Salvadores, Allen, Gülich i Trahan Davis).

Rodó

“La diferència ens permet, recuperant la Rebekah Gardner i la Binta Drammeh amb tres o quatre dies més de la seva recuperació, i tots amb millors sensacions, veure un menys 12 i no un menys 20”, deia Alfred Julbe diumenge, reconeixent que el València havia jugat a plaer en algunes fases. El tècnic reivindicava la qualitat del seu equip i assenyalava la necessitat de fer un partit rodó per capgirar l’eliminatòria: “Hem fet les coses molt bé a aquests nivells, com el que proposa el València o com el que hi ha a l’Eurolliga. Sempre ens ha costat, per l’exigència que demano en defensa, l’energia per fer entrar el triple o la jugada neta. Tenim dos o tres partits en què tot això hagi sortit.”

LA DADA

5
triomfs
en 7 partits de l’Uni contra el València a la Fonteta, només un per més de 12: 61-82 el 2018
Patrocini

Laia Palau no ha pres cap decisió sobre el seu futur

“Res condiciona la decisió. I no està presa. Internament tinc les meves batalles, però ja ho he dit a la meva gent: no vingueu en peregrinació pel fet de ser el meu últim partit, perquè no m’ho estic prenent així. Jo vinc aquí cada dia com si no hi hagués demà i com si tingués 25 anys, així que quan acabi la temporada i tot s’hagi assentat una mica ja direm el que s’hagi de dir”, deia ahir Laia Palau sobre el seu futur.

Tant si es retira com si continua jugant un any més, liderarà el nou projecte de l’Uni per a la base, un cop trencada la col·laboració amb el GEiEG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)