ACB

Massa bo per ser veritat

Bàsquet. ACB. El Girona no va poder superar l’Unicaja, amb el qual compartia balanç (5-3) i al qual va arribar a dominar de 17 en el tercer quart (57-40), fins que els andalusos van imposar el seu ofici

Girona 78 Unicaja 82

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (27), Vila, Brown (13), Martínez (6), Sorolla (6) –cinc inicial–; Davis (5), Fjellerup, Pons (7), Colom (3), Golomán (8), Susinskas (3) i Djordjevic. 17/32 de 2, 9/30 triples (3 Brown, 2 Iroegbu i 1 Davis, Pons, Colom i Susinskas), 17/18 tirs lliures, 44 rebots (7 Martínez), 10 assistències (2 Brown i Martínez) i 75 de valoració (30 Iroegbu).UNICAJA MÀLAGA:Barreiro (2), Djedovic (2), Thomas (5), Kravish (6), Perry (6) –cinc inicial–; Osetkowski (8), Ejim (11), Kalinoski (7), Taylor (12), Díaz (4), Carter (10) i Sima (9). 25/46 de 2, 4/26 triples (2 Osetkowski i 1 Díaz i Carter), 20/30 tirs lliures, 34 rebots (8 Ejim), 18 assistències (6 Díaz) i 93 de valoració (18 Ejim).PARCIALS:23-16, 25-21 (48-37), 14-20 (62-57) i 16-25 (78-82)

El Girona va encaixar la tercera derrota en cinc partits a casa aquest curs, aquest cop contra l’Unicaja i després de veure com el Madrid i el Tenerife ja s’enduien el triomf de Fontajau. Oportunitat perduda per al conjunt gironí, que arribava amb el mateix balanç que el campió de copa (5-3) i que va arribar a dominar el resultat per 17 punts a (57-40) 7:51 per acabar el tercer quart. El primer avantatge blanc de la nit és el 71-72 de Kalinoski a 2:30 per acabar i, en un final a cara o creu i malgrat veure’s amb quatre faltes i ofegat per la defensa de Díaz, Iroegbu (27 punts) encara era capaç d’anotar el 78-79 a 12,5 segons forçant una entrada per treure la falta i l’addicional que no va arribar. Com el seu triple amb 9 segons que suposava l’empat a 81 abans que Ejim amb 1/2 de tir lliure fes el 78-82 a 1,4 segons.

El domini del rebot (12-5 en el primer quart i 15-5 a 7 minuts per al descans) donava el ritme de joc als vermells, que picaven primer amb un 7-0 (dues accions de Sorolla d’ofensiu amb triple d’Iroegbu entremig). Carter, a 5:19, inaugurava el marcador visitant (7-2) sortint de la banqueta a 6:32 amb la segona de Dedovic i Taylor, ovacionat abans de començar quan Marc Gasol li entregava una foto del curs passat i que havia entrat a 5:26 quan Salva Camps ja havia canviat tot l’inicial; ajustaven el resultat (10-8). Els triples de Susinskas (10-4) i Colom (15-8) permetien mantenir l’avantatge, que en el segon quart s’enfilava amb el segon d’Ike (26-16). El nigerià arribava a la mitja part amb 15 punts i 19 de valoració i, a l’inici del tercer quart, seria Markel Brown de lluny (51-37 i 57-40) qui mantindria la flama. Fins i tot el de Davis tallava el 0-7 (60-47), però els visitants ja havien trobat la manera d’afogar l’atac vermell i mantenien el to al davant amb un altre 0-7: 60-54, triple d’Osetkowski. El californià, obert, empatava a 62 a l’inici de l’últim quart i la resposta de Brown, immediata (65-62), no tindria continuïtat més enllà de les accions de Martínez a la zona (69-64). Taylor, a sota, feia el 74-76 a 1:25 i el 76-78 a 50 segons després d’una falta molt discutida de Brown, que a 34 segons fallava de 6,75 m i tornava a posar per sobre els locals.

La derrota és dura. L’equip ha treballat bé, però hem comès alguns errors. Un rival com l’Unicaja exigeix un partit complet
Èric Vila
4
punts
fa Kameron Taylor, ovacionat a l’inici, en l’últim quart, 1/1 de 2 (74-76 a 1:25 per acabar) i 2/2 de tir lliure (76-78 a 50 segons).
10
tirs lliures
falla l’Unicaja, amb 1/6 de Yankuba Sima. El pivot fa el 34-29 des de 4,6 m en el seu debut a Fontajau en l’ACB.
7
segons
juga Maxi Fjellerup en dues rotacions, els últims 2 segons del primer quart i els últims 5 abans de la mitja part.
22
pilotes
perd el Girona, només 3 en l’últim quart, però 7 en el segon i el tercer. L’Unicaja, 9. Brown (5) i Colom (4), els que més.
M’ha faltat frescor. No he estat fi. Crec que ha estat el meu pitjor partit. Hem fet 25 minuts molt bons, i després ha estat un duel a cara o creu
Quino Colom
Som un equip que hi posa molta energia, i a la mínima que baixem una mica es nota. Hem comès errors que ens han fet pagar
Jaume Sorolla

Salva Camps: “Hem dominat els 25 primers minuts”

B.S.

“Hem fet un molt bon partit, els jugadors han entès de què anava, sobretot a l’inici, i hem dominat els 25 primers minuts”, reivindicava Salva Camps, que assenyalava el repte de jugar amb aquest esperit els 40 minuts. “Després ens ha costat molt més i ells han augmentat el nivell físic, hem arribat a un final igualat i aquest cop ens ha tocat perdre, però hem d’estar contents i preparar-nos per al següent partit”, explicava el tècnic badaloní, que lamentava haver perdonat una possessió amb 17 amunt i el valor de les pèrdues, pel nivell de la defensa de l’Unicaja que fins i tot els dificultava pujar la pilota als seus bases. L’entrenador del Girona reconeixia haver arribat sense forces al desenllaç malgrat les rotacions que va fer, a excepció de Sergi Martínez (28:23) i amb Maxi Fjellerup jugant només 7 segons “per decisió tècnica”.