ACB

L’excepció confirma la regla

El Girona, que havia guanyat a Palència amb 9/31 en triples (29 %), ensopega a Fontajau contra l’Unicaja acreditant 9/30 (30 %) i fallant-ne dos de clau els últims 34 segons

“Els partits que han guanyat han superat el 39% en el tir de tres.” Ho va dir Sito Alonso per Fires, després del 82-76 gironí contra l’UCAM Múrcia amb 12/30 (40%) des dels 6,75 m. Menys en el següent partit del Girona, el cap de setmana següent a Palència –76-80 (9/31, 29 %)–, aquest curs, els de Salva Camps no han guanyat cap partit en l’ACB sense anotar com a mínim un de cada 3 intents. Ibon Navarro, el tècnic de l’Unicaja, destacava haver deixat en 30 punts el Girona en la segona meitat i que, per fer-ho, havien hagut de resoldre els “problemes en la primera per defensar els cinc o sis primers segons del seu atac”.

Dissabte, el Girona va fer 9/30 (30 %) i, en la segona meitat, 4/17. Els 3 de Brown (51-37, 57-40 i 65-62) i el de Davis (60-47). L’últim que va entrar és el de l’escorta de Louisiana, tot just després que Osetkowski empatés a 62 a 9:10 per acabar en l’únic triple visitant de l’últim quart (1/8). El californià va ser l’únic visitant a sumar de lluny després del descans. Abans, Ike Iroegbu duia 2/3 (5-0 en el primer quart i 26-16 en el segon) i tant ell com Brown van fallar els que van tenir en l’últim minut. Primer, el 22, precipitat a 34 segons amb 76-78. Després, el 0 a 9 per empatar a 81.

La quarta d’Ike Iroegbu condiciona el Girona. Li van assenyalar a 6:02 (69-66 Perry de tir lliure) amb els vermells fosos en atac i, de fet, va ser el nigerià qui va haver de tornar a pista a 4:16 per afegir punts al marcador local (71-68), després que Yankuba Sima desaprofités dos tirs lliures per donar el primer avantatge a l’Unicaja, que arribaria mitjançant Kalinoski (71-72) després d’una de les quatre recuperacions d’Alberto Díaz. El pivot gironí (21:44), Kameron Taylor –autor de 4 punts sense error en l’últim minut i mig–, en el retorn a Fontajau (22:48) i el capità de l’Unicaja (25:23) van ser els únics jugadors que Ibon Navarro va tenir més de 20 minuts a pista. Els 12 van sortir i els 12 van anotar. En canvi, pel Girona només van anotar 9 dels 12, amb Iroegbu signant la seva millor actuació en l’ACB: 27 punts (en duia 15 en la primera meitat) i 30 de valoració (19), superant els 20 a casa amb el Gran Canària (88-64) i a la pista de l’Obradoiro (85-79) i els 23 del dia del Madrid (74-93), respectivament.

LES DADES

2
triples
es van veure en l’últim quart, l’empat a 62 d’Osetkowski i el 65-62 de Brown.
3
jugadors
de l’Unicaja superen els 20 minuts: Díaz, Taylor i Sima. En juguen 12 i anoten tots.