Eurocopa

L’Spar Girona compleix l’expedient amb l’Szekszard (63-51)

L’Spar Girona supera els setzens de final de l’Eurocopa, gràcies al triomf de la setmana passada a Hongria (77-89) i a un partit de tornada que en el debut de Jordi Sargatal substituint Laura Antoja fins dissabte que ve no esvaeix es dubtes que envolten el projecte gironí, mancat de lideratge i amb un joc molt pobre contra un rival inferior i que acaba acusant la fatiga perquè no anota des del 50-51 a 8:23.

El 9-2 inicial amb 4-0 al primer minut (Tolo i Canella) l’aturava el tècnic de l’Szekszard amb temps mort a 7:06, després del qual entre la 3-2 groga i els punts d’Stanacev i Manyoky (un triple cadascuna) permetien empatar el partit 16. Monroe donava el primer avantatge a les visitants a l’inici del segon quart i, amb dues accions continuades, s’enfilava als 9 punts i Jordi Sargatal es veia obligat a aturar-ho a 8:02 (18-25).

Bertsch a 6:05 feia els primers punts grocs del segon quart (20-25, temps mort visitant), de costat a costat i havent fallat un intent abans. La pressió després de tir lliure donava el primer fruit amb el 32-34 de Mendy amb la recuperació de Canella, que havia assistit Bertsch en el 22-25. Però la falta en atac i la tècnica a la californiana a 1:04 acabava amb Monroe sumant de tir lliure: 32-36, (15è punt, 6è punt seguit). El triple de la gallega sobre la botzina en la última possessió, el millor final per un segon quart ple de dubtes (35-38, 37-39 en valoració).

Ygueravide a 4:39 per acabar el tercer quart (46-40) era la segona jugadora de l’Spar en anotar des de 6,75 m (1/5 ella i 3/14 l’Uni, 3/9 l’Szekszard). Només Krnjic havia anotat per les visitants (empat a 40) fins els triples de Horvath (46-43 i 48-46), a qui el tercer feia la corbata.

Manyoky de tres (2/4) recuperava l’avantatge visitant (50-51) i Sargatal ho aturava a 7:51. Fins el temps mort de Zeljko Dokic a 6:27 només anotava Bertsch (52-51) i, després, la quarta de Manyoky a 5:51 (54-51 Peña), la falta en atac de Boros i la cinquena de Westbeld permetien encarar els últims 5 minuts sense patir per l’eliminatòria però amb una imatge més que preocupant contra un rival que no s’aguantava els pets: suspensió d’Ygueravide i contraatac de López (59-51 a 3:07). Magarity (61-51) i Tolo (63-51) deixaven la màxima de la nit amb la sueca fallant sola la última.