ACB

Molt carbó per a la Penya

Bàsquet. ACB. El Joventut torna a no competir fora de casa i és el cinquè partit que perd de 20 punts o més; al descans perdia de 18 i en el tercer quart, de 26

Tenerife 90 Joventut 70

LENOVO TENERIFE:Huertas (22), Salin, Doornekamp (8), Abromatis (10), Shermadini (21) -cinc-, Fitipaldo (8), Sastre (2), Vicedo (2), Jaime Fernández (10), Guy i Ristic (7). 24/38 de 2. 10/24 triples (3 Huertas, 2 Doornekamp, 2 Fitipaldo, 2 Abromaitis i Ristic). 12/14 lliures. 42 rebots (8 Shermadini). 23 assis. (12 Huertas) i 126 val. (32 Shermadini).JOVENTUT:Feliz (10), Ribas (6), Busquets (20), Brodziansky, Tomic (7) -cinc inicial-, Prey (6), Andrews (12), Ruzic, Kraag, Jordi Rodríguez (3) i Cook (6). 17/40 de 2. 8/24 triples (3 Busquets, 2 Ribas, 1 Feliz, 1 Jordi Rodríguez i 1 Feliz). 12/14 lliures. 26 rebots (5 Prey i 5 Ruzic). 17 assistències (4 Feliz) i 64 de valoració (23 Busquets).PARCIALS:24-18, 21-9 (45-27); 21-17 (66-44) i 24-26 (90-70).

Moment delicat a Badalona. No perquè la Penya hagi quedat fora de la copa. No perquè hagi de patir en el play-off de l’Eurocopa, on hi serà. Sinó per les sensacions que transmet fora de casa de no competir. És el cinquè partit que la Penya perd de 20 punts o més (20, 22, 28, 30 i 32 punts de diferència). És difícil encaixar peces a mig curs, i Duran confirmava que s’està buscant un exterior però que, per ell, hauria de ser abans de dimarts, quan es tanca el termini perquè jugui l’Eurocopa, on s’aposta fermament per lluitar pel títol més que a l’ACB. El que no pot passar és que el pitjor equip rebotejador de l’ACB, el Tenerife, n’hagués atrapat 26 al descans per només 12 la Penya. Entre Cook i Tomic només 3 i Brodziansky 0 punts. El nord-americà generant dubtes només 8 minuts a pista, perdut en defensa. La Penya no tindrà un bon record del partit 2.100 a la màxima categoria del bàsquet espanyol –només superat pel Barça i el Madrid– perquè va ser escombrat pel Tenerife des del minut 3 de partit, quan va encadenar 11 triples errats seguits i quan en el segon quart va estar 7 minuts sense fer cap punt. L’única nota positiva: Busquets.

Si ha de venir un reforç, que sigui abans del 9 de gener per jugar a Europa; si no, no li veig sentit

Kyle Guy, debut testimonial

L’ex Joventut va tenir els seus primers minuts com a jugador del Tenerife curiosament contra la Penya, però en els 11:50 minuts que va ser a pista va acabar amb 0/3 de 2 i 0/2 triples, amb -4 de valoració. Kyle Guy va arribar aquesta setmana del Panathinaikòs grec.