ACB

El Baxi Manresa, a la copa per la derrota del Baskonia

El Manresa és clarament superat a Bilbao però obté el bitllet

El BAXI Manresa ha perdut contundentment a Bilbao (74-54), però s'ha assegurat hores més tard l'accés a la copa gràcies a la derrota del Baskonia contra el Madrid.

Un triomf dels vitorians deixaria fora als catalans, mentre que una desfeta per dos punts davant els blancs els hi donaria l’accés. Per tant, el conjunt dirigit per Dusko Ivanovic privaria el Manresa d’accedir a la copa en cas de perdre d’un punt, sempre i quan n’anoti un mínim de 72.

Després de l’intercanvi de cops inicial, un parcial d’11-0, amb la col·laboració d’un inspirat Renfroe des de la línia de tres, ha permès a l’equip basc escapar-se en el marcador (20-10) i els bagencs han tancat els primers deu minuts en desavantatge (22-13).

La reacció, això sí, no s’ha fet esperar, i les cistelles de Sagnia i Steinbergs han escurçat distàncies amb un parcial de 0-7 (22-20). El millor encert dels locals en els tirs de dos, però, ha propiciat que el BAXI tornés a perdre pistonada, i un triple de De Ridder ha donat el màxim avantatge als de Jaume Ponsarnau (46-31), dominadors del rebot defensiu, abans d’arribar al descans (46-34).

Al tercer període, els catalans han continuat tenint massa pèrdues, a remolc d’un Bilbao liderat per Smith (18 punts). El Manresa tampoc ha trobat resposta des de la línia de tres i ha arribat a la mitja hora de joc necessitant tota una gesta a l’últim quart per rescatar el triomf (65-46).

Els manresans ho han intentat a la desesperada al tram final, però el pobre balanç en triples (2/12) i el desencert en el rebot ofensiu els ha sentenciat (74-54). Geben, Sagnia i Steinbergs han estat els màxims anotadors dels visitants (10 punts).

El partit al Bilbao Arena passarà a la història de l’ACB per haver estat el primer en què dues dones, Yasmina Alcaraz i Esperanza Mendoza, han format part del trio arbitral, completat per Juan Carlos García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)