ACB

I ara què, Marc Gasol?

Bàsquet. ACB. El president del Bàsquet Girona ha convocat avui la premsa per anunciar la seva retirada o si es torna a vestir de curt

Marc Gasol (2m15, 1985) ha escollit els cinemes Texas de Barcelona per anunciar avui a les sis de la tarda el seu futur. És evident que per la grandiloqüència de l’escenari tot indica que posarà fi a una carrera farcida d’èxits que el convertiran en una llegenda del bàsquet català i mundial, un jugador que ha triomfat en l’NBA –all-star tres vegades i amb un anell amb els Toronto Raptors el 2019– i que ha guanyat dos campionats mundials, entre altres títols d’una trajectòria farcida d’èxits a partir de la seva eclosió, quan va fitxar per l’Akasvayu Girona (2006-2008) procedent del Barça. L’eclosió a Girona li va facilitar el salt a l’NBA, contractat pels Memphis Grizzlies (2008-2019). De fet, el seu germà Pau va fer l’anunci ara fa un parell d’anys al Liceu. El modus operandi, per tant, delata la significació de la trobada respecte a un anunci més quotidià que s’hauria pogut fer a la sala de premsa de Fontajau. El món de la cistella, per tant, està atent a l’anunci del pivot, que dimarts va fer 39 anys i que ja n’ha tingut prou. Malgrat els indicis, Gasol va afegir ahir al matí una mica d’incertesa i dots teatrals a la convocatòria penjant un vídeo al seu compte de la xarxa social X en què es pregunta: “Ara què?”

Fundador del Bàsquet Girona el 2014, agraït a la ciutat que el va veure triomfar i peça clau en el seu ascens el 2022, quan es va tornar a calçar les sabatilles en un tram final de curs en què l’equip va fer un salt qualitatiu, també va ser clau l’any passat, tot i els problemes físics, en la permanència del Bàsquet Girona en la seva primera aventura en la màxima categoria. Aquest curs, però, va optar per quedar-se als despatxos, obrint la porta a una possible incorporació posterior. Gasol no ha entrat en escena durant la ratxa de set derrotes que van acabar provocant la destitució del tècnic Salva Camps la setmana passada. Diumenge, l’equip, ara dirigit pel grec Fotis Katsikaris, va respirar amb un triomf contra el Granada, un rival directe.

LA DADA

Gasol escenificarà avui als cinemes Texas de Barcelona el seu comiat o el seu retorn
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.