ACB

El Bàsquet Girona anuncia el fitxatge del base canadenc Kenny Chery

El Bàsquet Girona ha anunciat avui el fitxatge del canadenc nascut a Montreal i amb passaport d’Haití Kenny Chery (1,80 m, 1992), un base elèctric i explosiu i amb molt bon domini de pilota, que signa fins a final de temporada per apuntalar el tram final de temporada i segellar la permanència l’ACB. Chery substitueix al base nord-americà Corey Davis, que està apartat de la dinàmica del primer equip per indisciplina.

El nou jugador del conjunt gironí té experiència a la lliga ACB també amb Betis, Guipúscoa, Gran Canària i Joventut de Badalona. En el seu pas per l’Universitat va jugar amb Baylor. Compta amb una àmplia experiència al bàsquet europeu que va començar a Hongria el 2015, competint també a les principals lligues europees com són la francesa, la italiana i la turca. A l’estiu del 2023 va fer la preparació del mundial amb la selecció del Canadà entrenada pel tècnic badaloní Jordi Fernández.

Chery ha disputat 69 partits a la lliga ACB amb un mitjana de 10,4 punts per partit i 1,9 assistències. Aquest curs ha militat en la Penya, amb la qual va finalitzar la seva vinculació el desembre passat després d’un contracte de dos mesos per cobrir la baixa per lesió d’Andrés Feliz. El base canadenc va jugar 5 partits a l’ACB amb 5,4 punts, 1,2 assistències i 3 de valoració en 14:36 minuts de mitjana, mentre que a l’Eurocopa n van ser 6 amb 8,7 punts, 1,3 assistències i 5,5 de valoració en 14 minuts. La temporada anterior va jugar a la lliga turca, amb el Aliaga Petkim Spor, on va fer 14 punts i 3,4 assistències per partit i va recuperar 1’4 pilotes per partit.

El Bàsquet Girona, catorzè amb 8-14, jugarà el pròxim partit a casa contra l’Obradoiro el diumenge 3 de març (12.30 h), en un partit en què, si no hi ha res de nou, també debutarà el pivot canadenc Khem Birch (2,03 m, 1992).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)