Espanyol

L’adeu de Rubi obre la porta als pesos pesants

Espanyol. Marc Roca i Borja Iglesias podrien seguir els passos de Mario Hermoso, que és molt a prop d’anar-se’n a l’Atlético de Madrid

Sense Rubi a la banqueta l’Espanyol veu perillar la continuïtat d’alguns dels seus pesos pesants d’aquest curs. El tècnic era el pal de paller del projecte esportiu blanc-i-blau i molts d’ells lligaven el seu futur a la possibilitat de completar una segona temporada a la seves ordres, amb el caramel de l’Europa League com a afegitó. Rubi sostenia la columna vertebral d’un equip que, ara que ja no hi és, podria viure una diàspora. Els casos de Borja Iglesias i Marc Roca són els més significatius en aquest sentit. El davanter gallec ha irromput aquesta temporada a primera divisió, a26 anys, oferint un rendiment molt notable i no ha perdut l’oportunitat d’agrair al seu entrenador la confiança cada cop que ha tingut l’oportunitat de fer-ho. Els 17 gols que ha signat comportaran, de ben segur, moltes ofertes a Borja, que, sense Rubi a la banqueta, tindrà més motius per considerar una sortida de l’Espanyol.

En un cas similar es troba Marc Roca. El migcentre penedesenc, de 22 anys, ha estat la pedra angular del centre del camp de l’Espanyol de Rubi i deu bona part de la seva evolució a qui entrenarà la pròxima temporada el Betis. Roca, conscient de tot plegat, no ha amagat mai la seva devoció pel tècnic maresmenc. “Ens ha aportat una idea de joc que ens ajuda a gaudir, és molt important que estigui dirigint el projecte”, va dir fa un mes en una roda de premsa en la qual també va assegurar que no considerava el futur en un altre lloc que no fos l’Espanyol. La situació, però, ha canviat de mig a mig sense Rubi a la banqueta.

Hermoso, a l’Atleti

Un altre dels futbolistes que poden sentir-se en deute amb Rubi és el central Mario Hermoso. El seu cas, però, és diferent: ja tenia un peu i mig fora de l’RCDE Stadium abans de la sortida del tècnic. El madrileny, que encara té un any més de contracte, ha rebut dues ofertes molt difícils d’igualar per l’Espanyol i se n’anirà. El París Saint-Germain és un dels seus pretendents, però sembla que, finalment, es decidirà per l’Atlético de Madrid, que li ofereix tres milions d’euros nets per temporada.

La seva clàusula de rescissió és de 40 milions d’euros, però el fet que el seu contracte s’acabi el 2020 fa que l’Espanyol no pugui negociar amb avantatge. Per una altra banda, el Real Madrid, que té la meitat dels drets del jugador i que, per tant, cobrarà la meitat del seu traspàs, disposa d’un dret de tempteig si iguala l’oferta que arribi per ell. Caldrà veure, d’una banda, si el club blanc no estudia recuperar el jugador ara que es parla de la sortida de Sergio Ramos i, per una altra banda, quant està disposat a pagar l’Atlético per ell. Algunes fonts diuen que el club del Wanda Metropolitano podria oferir entre 18 i 20 milions d’euros, dels quals l’Espanyol rebria la meitat. Hermoso, en tot cas, prefereix l’Atlético de Madrid al PSG perquè li agrada la idea de tornar a casa seva.

BORJA I ROCA

Sempre han dit que la presència de Rubi era important per a la seva continuïtat

MARIO HERMOSO

L’Atlético de Madrid li ofereix tres milions nets i en pagaria entre 18 i 20 pel traspàs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)