Espanyol

Diego Martínez: “La mentalitat de l’equip és extraordinària”

Després de la primera victòria de la temporada, a San Mamés, l’Espanyol rep demà un Sevilla ple de necessitat (16.15h). N’ha parlat l’entrenador, Diego Martínez.

Les baixes

“Lazo està descartat. Pol Lozano s’ha incorporat als entrenaments, però fa temps que està parat. La resta, les habituals dels últims dies.”

El Sevilla

“És un equip amb intensitat, organització, molt bons jugadors i un gran entrenador. Conec molt bé aquella casa i és precisament en aquests moments quan més perillós i complicat és enfrontar-se al Sevilla.”

El seu discurs, clau per unir l’espanyolisme?

“S’ha de tenir serenor. S’ha de caminar des de la humilitat i l’honestedat del dia a dia. Els discursos sols no valen per res, s’han d’acompanyar de fets. Després d’una victòria, sempre tot és més fàcil. La victòria ajuda, però tenim molt camí per fer. Haurem de suar sang, però és meravellós ser de l’Espanyol. Va amb la identitat d’aquest club, rebel·lar-nos davant les adversitats. Demà tenim un partit molt difícil però som a casa, amb la nostra gent, i volem els tres punts.”

Raúl de Tomás

“Continua igual. Quan estigui en condicions, s’integrarà. De moment, no ho ha fet. Insisteixo que és un tema de Raúl amb el club.”

Sumar a casa

“Sumar sempre és important, a casa o a fora. Ens agrada més jugar a casa, amb la nostra afició, però hem de tenir la personalitat a tot arreu. Dur aquesta personalitat a través del joc per aconseguir guanyar partits. Amb quatre jornades, qualsevol estadística és anecdòtica. Però tenim clar que l’equip està progressant, està millorant. Estem en un procés encara de conèixer-nos. La mentalitat està sent extraordinària, i ho he dit durant les quatre jornades, no ara que hem guanyat.”

Els capitans, escollits?

“Jo vull 23 o 24 capitans. L’exemple, el lideratge, ha de tenir a veure amb tots. Qui dugui el braçalet no és important. Independentment de l’edat i els anys al club, que tingui uns valors i els representi, tothom. Tots els que vinguin, que representin i defensin els valors.”

Jugar amb tres davanters? Quan RDT estigui a punt.

“O amb 5, com els 5 magnífics! Tot pot ser, per què no.”

Més semblant al de la segona part a San Mamés? Més lluitador que tècnic?

“Jo crec que les lectures se simplifiquen massa. No conec cap rival a la lliga que vagi a San Mamés i no pateixi. Em costa imaginar-ho. La gran capacitat de l’equip és no dimitir del partit. Més enllà de la intenció, sempre intentem guanyar, superar el rival. Cada partit té molts partits, i nosaltres hem de ser capaços de donar-hi resposta i estar preparats per tot. Quan toqui patir, patir. Ho necessitarem tot. Físic, organització, talent. I sobretot contra un rival com el Sevilla. És un partit de màxima exigència.”

Entén que Lopetegui estigui qüestionat?

“Gairebé m’ho van preguntar a mi després de Brighton. És el món del futbol. Tenim tots els focus. El Sevilla és un gran equip amb un gran entrenador i molts jugadors de talent.”

Trobar més Joselu

“Crec que estem tots molt contents amb el rendiment de Joselu. No es pot simplificar en un nom. Intentarem adaptar-nos al perfil de jugadors que tenim. No és qüestió de potenciar una virtut d’un jugador sinó de potenciar les de tots i sobretot donar resposta a allò que ens exigirà el rival. El futbol són moltes coses.”

Passat al Sevilla

“Hi tinc molts amics, però ens centrem a guanyar, fer un gran partit. Els desitjo el millor, sempre que no es trepitgi amb els interessos de l’Espanyol”.

Ell com a referent

“L’estrella sempre és l’equip. Sempre. A mi m’il·lusiona i m’apassiona veure com l’equip s’entrega cada dia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)