Espanyol

Cal fer-se forts a casa

Espanyol. Els blanc-i-blaus reben el Mallorca (14 h) amb l’objectiu de sumar la segona victòria consecutiva i escalar més posicions en la taula

L’RCDE Stadium ha de ser avui una olla a pressió. Els blanc-i-blaus necessiten sumar els tres punts contra el Mallorca per continuar escalant posicions, sortir de la part calenta de la taula i, per fi, començar a agafar una mica d’oxigen en un campionat igualadíssim en la part baixa de la classificació. La permanència implica fer-se forts a casa. Sobretot ara, en un mes de març on s’enfrontaran contra rivals directes en la lluita per evitar el descens: Mallorca, Valladolid, Celta i Girona. Els periquitos van saldar amb victòria el primer cara a cara contra un dels clars candidats a baixar, l’Elx, i ara han de donar continuïtat a aquest bon resultat contra el conjunt dirigit per Javier Aguirre. Avui, a diferència del cap de setmana passat, juguen casa. Un factor que a priori afavoreix els blanc-i-blaus. Els números, però, diuen el contrari. Dels onze partits de lliga que els periquitos han disputat a Cornellà-el Prat, només n’han sortit victoriosos en dos, contra el Valladolid (1-0) i el Betis (1-0). La resta, 3 empats i 6 derrotes. Uns resultats que preocupen i que han posat en alerta tant el tècnic blanc-i-blau, Diego Martínez, com els jugadors, que són els primers que saben de la importància de revertir aquesta situació com més aviat millor. “El Mallorca està fent una temporada molt bona. Creu en el que fa i defensa molt fort. Hem d’estar preparats per a un partit amb alternances de joc per part seva. D’intensitat i pausa. Arriba pletòric després de guanyar els dos últims partits a casa contra Madrid i Vila-real”, diu el tècnic, Diego Martínez. El club, conscient de la importància de tenir l’afició a prop en un dia com avui, va engegar una campanya amb preus més assequibles per intentar que les graderies del feu periquito estiguin plenes. I és que la mitjana és de 19.548 espectadors, menys de la meitat de l’estadi, per a 40.000 aficionats.

Per enganxar l’afició calen bons resultats, començant per avui. L’Espanyol arriba a aquest duel amb confiança i amb l’impuls que dona guanyar un partit en el minut 92. Però no poden badar. I és que al davant tindran un Mallorca que, tot i que encadena una molt mala ratxa de resultats fora de casa, amb quatre derrotes consecutives, és un equip a tenir en compte i que ja s’ha instal·lat lluny de les posicions perilloses. El conjunt mallorquí és vuitè amb un coixí de 9 punts sobre el descens, pels 2 dels blanc-i-blaus.

L’Espanyol ha hagut de sobreviure contra l’Osasuna, la Real Sociedad i l’Elx sense dos de les pedres angulars de l’equip: Joselu i César Montes. El davanter, que va fer la sessió d’entrenament d’ahir amb els seus companys, encara no està al 100% i, tot i que podria entrar en la convocatòria, no sé sap els minuts que podrà jugar, si és que ho acaba fent. El mexicà està en les mateixes condicions, Darder millora de les molèsties físiques que arrossega i Pedrosa, Calero, Keidi Bare, Gori i Dani Gómez són les baixes segures per al partit.

5 Partits guanyats 9

9 Partits empatats 4

8 Partits perduts 9

27 Gols a favor 20

33 Gols en contra 22

LA PRÈVIA

Hem d’estar preparats per a un partit amb alternances de joc per part seva. D’intensitat i pausa. El Mallorca arriba pletòric al partit

RATXA NEGATIVA

La pròpia dinàmica per voler guanyar, el desig de voler oferir la victòria a la teva afició, pesa
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
L’Espanyol només ha guanyat dos dels 11 partits que ha disputat a casa: Valladolid i Betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)