Espanyol

Ramis: “Estic segur que arribarem a on volem”

Luis Miguel Ramis, el nou entrenador de l’Espanyol després de la destitució de Luis García, ha estat presentat oficialment aquest migdia. Ramis, que aquesta tarda ja dirigirà el seu primer entrenament, arriba a l’entitat blanc-i-blava amb un contracte fins al final d’aquesta temporada, i que s’ampliarà automàticament amb un altre any si s’assoleix l’objectiu de pujar a primera divisió. Aquestes han estat les declaracions més destacades del tècnic tarragoní.

La seva arribada a l’Espanyol

“Estem molt contents d’arribar a l’Espanyol. Ens omple d’il·lusió i responsabilitat i intentarem respondre segons el pes que té aquesta samarreta. Sabem del repte que tenim i ens sentim preparats. Des d’avui intentarem arribar a on volem”.

Com vol que jugui el seu equip

“El joc de l’equip és una conseqüència del treball diari. Ara la prioritat és que el que volem dels jugadors, aquests ho entenguin. Nosaltres tenim molt clar el que necessita l’equip a nivell col·lectiu i el que poden desenvolupar els jugadors a nivell individual. A partir d’aquí, ens volem convertir en un equip sòlid, consistent i que tingui uns mecanismes en totes les fases del joc molt definits i que arribin als partits amb el que pensem que volem fer de manera molt clara. Això s’aconsegueix amb molt treball. Si els jugadors ho entenen, estarem més a prop d’aconseguir bons resultats. És un grup potent, però com a equip que volem construir necessita una sèrie de mecanismes i responsabilitats que es faran en el dia a dia. Intentarem arribar al potencial que sabem que té la plantilla a través d’un joc col·lectiu que reforci”.

Repte que té al davant

“Estem convençuts del que fem. Tenim l’experiència necessària, coneixem el grup, sabem del pes de la samarreta, i quan un té clar a on vol arribar l’única cosa que ha de fer és treballar el dia a dia per aconseguir-ho”.

Que cal millorar en aquest equip

“Nosaltres som un cos tècnic que li donem molta importància a totes les fases del joc perquè el futbol demostra que pots guanyar un partit en l’estratègia, per exemple. És responsabilitzar a la plantilla de l’exigència de totes les fases del joc. Tots els equips per guanyar han d’aconseguir atacar i defensar bé. Intentarem treballar bé sabent que és un camí difícil, costós, però hi ha capacitat i estic segur que arribarem a on volem”.

La plantilla de l’Espanyol és la que té més potencial de segona divisió?

“La plantilla té un potencial molt alt, però s’ha de desenvolupar amb continuïtat. Volem arribar als partits amb les idees molt clares i amb la capacitat per poder manejar diferents situacions. Sabem a on volem arribar i no pararem fins que ho aconseguim”.

És el repte més gran de la seva carrera?

“Sí. L’arribada a aquest club, culmina un dels nostres moments més importants i més rellevants en la nostra carrera com a entrenadors”.

Presència dels jugadors del filial

“La pedrera de l’Espanyol sempre ha estat molt productiva. S’ha d’aprofitar. La veurem, parlarem amb els entrenadors, seguirem els partits i els jugadors. El nostre seguiment serà important perquè sabem que ens poden ajudar”.

En la mateixa roda de premsa, Fran Garagarza, director esportiu de l’Espanyol, també ha explicat la sortida de Luis García. “El club entén que havia de fer un canvi. A partir d’aquí, el temps dirà. Amb la propietat hem entès que s’havia de fer aquest canvi i no canvia res el missatge de remar i de les dificultats. Tots sabem la dificultat que hi ha i ara l’estem sentint i vivint. No canvia ni el projecte, ni la dificultat ni el missatge. Si aconseguim l’objectiu serà el que tots volíem, i si no ho aconseguim jo seré el primer que no hauré tret una bona nota”. Garagarza també ha assegurat que tenen plena confiança amb aquesta plantilla. “Creiem amb la plantilla, creiem amb el fons d’armari que tenim amb el nombre de jugadors que hi ha i sabem que també la plantilla ha de fer un pas endavant. Però creiem amb la plantilla i amb la configuració d’aquesta”.

Ramis arriba a l’Espanyol acompanyat de José Manuel Gil Delgado, que serà el segon entrenador; Iván Madroño, analista i segon assistent; i el preparador físic Miguel Ángel Fernández.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)