Espanyol

El major dels reptes

Espanyol. Luis Miguel Ramis assegura que se sent preparat per assolir l’objectiu de pujar a primera divisió

L’Espanyol va destituir diumenge al migdia de manera sobtada Luis García. Vint-i-quatre hores més tard, la nova aposta de l’entitat blanc-i-blava a la banqueta, Luis Miguel Ramis, va ser presentat oficialment a l’auditori Juan Segura Palomares de l’Stage Front Stadium. El tècnic tarragoní, que estava sense equip des de l’estiu passat, arriba a l’Espanyol amb un contracte fins a final de temporada, que s’ampliarà automàticament un altre any si s’assoleix l’objectiu de pujar a primera divisió. En les seves primeres paraules en la roda de premsa de la presentació, Ramis va assegurar: “Estem molt contents d’arribar. Quan apareix la possibilitat ens omple d’il·lusió i responsabilitat. Intentarem respondre conforme al pes de la samarreta. Sabem la importància i el repte que hem acceptat. Ens hi sentim preparats.”

Si bé el club va apostar l’abril passat per un entrenador sense experiència, però amb ADN periquito, ara l’entitat s’ha decantat per un tècnic amb molts minuts a les banquetes. En les darreres tres temporades, Ramis ha dirigit el Tenerife a segona, on va estar a punt d’aconseguir l’ascens que finalment es va emportar el Girona el curs 2021/22. També ha dirigit l’Almeria i l’Albacete en la categoria de plata. Una experiència que ara ha de servir per redreçar el rumb d’un equip que comença a allunyar-se de les primeres posicions després d’un inici irregular en lliga. El català no s’amaga i admet: “Aquest és el major repte de la meva carrera. Nosaltres som molt autoexigents. Creiem en una forma de treballar i a ser molt rigorosos. L’arribada a l’Espanyol culmina un dels moments més importants de la nostra carrera”, va subratllar fent referència a tot el seu equip tècnic, que està format per José Manuel Gil, que serà el segon entrenador; Iván Madroño, com a analista i segon assistent, i el preparador físic Miguel Ángel Fernández.

Luis Miguel Ramis és conscient que no hi ha marge d’error i que cal començar a sumar de tres en tres per no allunyar-se de l’objectiu, començant per aquest diumenge contra l’Osca. Per això explica quin és ara el principal objectiu del tècnic: “Hem d’assegurar-nos que els jugadors entenguin el que volem d’ells. Hem de ser sòlids, consistents, amb mecanismes molt definits i amb les idees molt clares. Això s’aconsegueix amb el treball diari”.

Per la seva banda, el director esportiu, Fran Garagarza, va subratllar la seva “confiança en la plantilla”, a la qual va instar a fer “un pas endavant”. També va dir que “calia fer aquest canvi”. “Ramis és l’entrenador que volíem i que volem. El necessitem per assolir l’objectiu”, va dir.

És un grup molt potent, però com a equip necessita uns mecanismes i responsabilitats que es guanyen en el dia a dia
Luis Miguel Ramis
entrenador de l’espanyol
S’havia de fer aquest canvi. Ramis és l’entrenador que volíem i que volem. El necessitem per assolir l’objectiu de l’ascens a primera
Fran Garagarza
director esportiu de l’espanyol
L’arribada a l’Espanyol culmina un dels moments més importants de la nostra carrera. Sabem el repte que hem acceptat i ens hi sentim preparats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)