Internacional

Una cita amb la història

Continuar somiant. Rússia i Croàcia s’enfronten aquest vespre (20 h, Telecinco) amb el repte d’igualar la seva millor participació en una copa del món

Rússia i Croàcia s’enfronten aquest vespre en l’últim partit dels quarts de final, amb el llaminer premi en joc d’igualar la seva millor participació en una copa del món, una classificació per a les semifinals que catapultaria els seus integrants a la història dels seus països, a banda d’obrir de bat a bat l’opció de lluitar per una plaça en la gran final. La favorita per passar l’eliminatòria, per mèrits propis, és la Croàcia de Zlatko Dalic, una de les grans revelacions del torneig, que, a còpia de solidesa i d’uns sincronismes perfectament greixats, ha aconseguit ser considerada la selecció que fins ara ha rendit a un millor nivell. I és que els Modric, Rakitic, Mandzukic i la resta estan a un pas d’igualar la històrica participació de Croàcia en el mundial de França del 1998, quan el combinat llavors liderat per Suker, Boban i Jarni va quedar a les portes de la gran final. “Ho recordo perfectament. Llavors érem tots uns nens, i repetir aquell èxit seria un somni fet realitat”, va admetre ahir Perisic, un dels intocables de Dalic, que aquest vespre repetirà l’onze que a Croàcia ja tothom coneix de memòria, amb l’heroi Subasic sota els tres pals; Vrsaljko, Lovren, Vida i Strinic en la defensa; Rakitic, Modric i Brozovic en la sala de màquines; Rebic i Perisic per les bandes i Mandzukic a la punta de l’atac. “Rússia jugarà com nosaltres deixem que jugui. Sortirem a fer el nostre partit, sense excuses”, va manifestar ahir Dalic, que no tem que el sistema defensiu dels amfitrions pugui dinamitar el seu plantejament.

No es volen aturar

A Rússia ningú comptava eliminar en els vuitens Espanya, un èxit que ha convertit el duel contra Croàcia en un gran premi per a l’amfitriona, però també en una oportunitat de mantenir vigent el somni de disputar la gran final. “Ara no podem caure en l’eufòria. Espero que els partits importants encara hagin d’arribar”, va recordar ahir Stanislav Xerxèsov, el seleccionador rus, que d’aquesta manera va voler insistir que el seu equip no es presenta als quarts com a convidat de pedra.

El tècnic, però, és conscient que futbolísticament Croàcia és molt superior, motiu pel qual pensa repetir el plantejament defensiu del duel contra Espanya, aprofitant la lesió de Zhirkov per afegir un quart central a l’equació, Kudriaxov, a banda de donar entrada a Txérixev, suplent en els vuitens de final, per afegir profunditat i maximitzar les segones jugades que genera Dzyuba, un autèntic corcó per a les defenses rivals. I és que tot s’hi val per mirar de repetir la històrica participació de l’URSS en el mundial d’Anglaterra del 1966, quan la selecció liderada llavors pel mite Lev Iaixin va disputar les semifinals.

LES FRASES

No podem caure en l’eufòria. Espero que els partits importants encara hagin d’arribar
Stanislav Xerxèsov
seleccionador de rússia
Serà molt bonic. Hem de gaudir de cada minut i sortir a fer el nostre partit, sense excuses
Zlatko Dalic
seleccionador de croàcia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)