Internacional

El City augmenta l’emoció en la Premier superant el líder

Anglaterra. El Liverpool, en un dolç estat de forma, no s’avança en el marcador de miracle per només 1,13 centímetres, iguala el gol d’Agüero i acaba tancant l’equip de Guardiola a l’àrea

El Manchester City continua ben viu. Salvat d’entrada per la tecnologia de la línia de gol, el conjunt de Pep Guardiola va imposar-se ahir per 2-1 al Liverpool i va impedir que els homes de Jurgen Klopp s’escapessin al capdavant de la Premier League, amb el Tottenham seguint-ho tot de prop.

El duel entre el City i el Liverpool va tenir una primera part de les que provoca orgull en els entrenadors i més aviat desespera l’espectador. Mil matisos tàctics damunt la gespa, però principalment dos equips que es van anul·lar mútuament, amb dues úniques excepcions. En el minut 20, Sané va dibuixar una diagonal, van veure’l bé i la pilota va anar al pal, abans de viure’s una carambola increïble en què Stones va voler rebutjar la pilota, la va enviar al cap del porter, que retrocedia desesperat, i el rebot la dirigia cap a dins de la porteria, fet que fa evitar el central anglès per un marge tan escàs que la tecnologia de la línia de gol va indicar que només van faltar 1,13 centímetres perquè entrés. El domini local, amb més precaucions de les habituals per por als contraatacs, sempre topava amb un immens Van Dijk, però en el minut 40 Agüero va quedar emparellat amb Lovren a l’àrea petita, se li va avançar i la canonada va ser imparable.

L’emoció del tram final

El City va augmentar el domini en la segona part, apoderant-se de la pilota, però de nou la primera arribada clara va ser del Liverpool en una falta llunyana en què Ederson no es va entendre amb la defensa, tot i que va reaccionar a temps de salvar el gol damunt la línia. Era el minut 60, i poc després una de les gràcies del líder: centrada d’un lateral que baixa l’altre dins l’àrea i el cap de Firmino que fa la resta en l’1-1. L’alegria va durar-li poc, al líder, ja que Sterling va enganxar la pilota en el minut 72, va conduir-la en diagonal, Agüero va arrossegar la defensa cap a un pal i Sané va entrar sol per l’esquerra. Pal i al fons de la xarxa. El tram final va ser entretingut, amb els de Guardiola tancats i ocasions clares per a tots dos equips. Alisson i Ederson van salvar els cara a cara amb Agüero i Salah, i la Premier és ara més viva que fa 24 hores. Si fos un combat de boxa, als punts se l’hauria endut el City per poc, però quin mèrit de Klopp fent revifar els reds en poca estona. Ahir van tornar a deixar clar que són ferms candidats a tot.