Internacional

Sota la mirada del Crist

Copa Amèrica. Cinc anys després de la derrota més dolorosa de la seva carrera, Leo Messi tornarà al Maracanã divendres per intentar canviar l’estat d’ànim de la seva Argentina

Ha passat un lustre, però resta immortal en la memòria la mirada perduda de Leo Messi enmig de la immensitat del Maracanã, recollint el trofeu a millor futbolista d’un mundial amb una desgana impròpia del guardó, però natural en les entranyes de qui acaba de perdre el partit de la seva vida.

Cinc anys després de quedar-se a les portes del que hauria estat la seva consagració definitiva com el millor futbolista de tots els temps, l’astre de Rosario torna al santuari dels brasilers per intentar canviar una història que sembla incorregible. I com ja va passar el 2014, el 10 es posa sota la mirada del Cristo del Corcovado a batzegades, i aquest cop abans del que els seus càlculs haurien desitjat. Seu de la final, la capital carioca es creua en el camí del blaugrana a quarts, penalitzat per una pobra fase de grups però conforme amb una segona plaça que manté encesa una flama que ha resistit totes les inclemències. La d’un equip incapaç de sostenir un discurs futbolístic sostingut i convincent, i el revés anímic de perdre tres finals, aquella del 2014 al Maracanã i dues seguides en la copa Amèrica (2015 i 2016). I si aleshores l’Argentina sempre va viure a mercè de la inspiració del seu mitjapunta, decisiu en la fase de grups contra Bòsnia (amb un golàs al mateix Maracanã) i l’Iran, i també en un agònic encreuament de vuitens contra els suïssos, on una acció de dibuixos animats del blaugrana va permetre a Di María eludir els penals, ara l’albiceleste espera tremolosa que Messi sintonitzi la seva versió més incontestable que els permeti eixugar unes llàgrimes que encara couen, el record d’un Maracanã tan dolorós per al 10 com per als brasilers la memòria del 1950, un temple, però, que torna a obrir les portes per a una última revenja.

Rival propici però millorat

Veneçuela ja no és un carmel per a ningú. Tot i ser una de les seleccions amb menys bagatge a Sud-amèrica i no haver pogut superar mai l’Argentina en una copa Amèrica (5 derrotes en 5 precedents), la vinotinto ja fa temps que progressa sota la direcció de Rafael Dudamel i, de fet, camí de Rússia 2018 va ser el botxí de l’albiceleste amb un empat a l’estadi Monumental de Buenos Aires que va empènyer els argentins a un desenllaç de la fase de classificació com sempre frenètic. Aquell dia, Messi es va veure engabiat pel que serà el seu primer rival en els duels a tot o res camí del títol. “Veneçuela és un equip que sap el que fa, amb jugadors molt ràpids en l’últim tram del camp. No ens podem permetre més errades”, ha avisat el 10.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)