1a divisió

El govern autoritza els entrenaments a partir del 4 de maig

Futbol. Així ho ha anunciat Pedro Sánchez aquesta tarda en la presentació de les mesures de relaxació de la pandèmia que tindrà quatre fases. Aquestes sessions seran individuals i a partir del 18 de maig ja es podria entrenar en grups reduïts

El president del govern, Pedro Sánchez, ha fet una roda de premsa aquesta tarda on ha presentat les seves mesures de relaxació de la pandèmica per arribar “a la nova normalitat” a finals de juny. Pel que fa a la pràctica esportiva, el més important és que a partit del que s’anomena fase 0 “es podran fer entrenaments professionals i individuals”, ha assegurat el president. La data serà a partit d’aquest dilluns 4 de maig. Així doncs, el futbol i altres activitat podran reprendre els entrenaments mantenint les distàncies protocol·làries. “En la fase 0 s’obriran petites escletxes d’activitat econòmica: l’obertura de locals amb cita prèvia”, ha dit Sánchez, on també hi haurà els entrenaments professionals i individuals.

Un cop passada aquesta primera fase, que durarà quinze dies, es passaria a un altre punt. “La següent fase és la fase 1 o inicial, en la qual es permetrà en cada fase territorial definida l’inici parcial del petit comerç baix estrictes mesures de seguretat, excepte els grans centres comercials, on poden produir-se grans aglomeracions”. I afegeix que: “Es permetrà l’entrenament mitjà en lligues professionals. En el transport públic, l’ús de la màscara estarà altament recomanat”. És a dir, que per les pràctiques esportives s’iniciaren alguns entrenaments de grup a partir del 18 de maig si el risc de contagi segueix mantenint-se baix. Tot i això, Sánchez és clar i no vol que la gen es relaxi. “Plantejarem pròrrogues de 15 dies”, diu sobre l’estat d’alarma i ja té previst allargar aquesta situació d’alarma fins al 24 de maig. “Demanaré una pròrroga d’altres 15 dies per a abordar definitivament la transició. En aquestes quatre fases que tenim, cadascuna de les fases com a mínim durarà dues setmanes”.

Per últim, el mandatari ha recordat que “Sanitat decidirà cada 15 dies quins territoris poden passar de fase i qui es queden en aquesta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)