Internacional

Itàlia comença a caminar

Serie A. La Juve ja ha iniciat els entrenaments individuals després que el Sassuolo obrís foc dilluns en la que ha de ser la setmana que posi en circulació novament tots els equips del ‘calcio’

Les portes de la Continassa, luxós centre esportiu que ostenta la Juve al nord-oest de la ciutat de Torí, es van tornar a obrir en el primer pas cap a la normalitat per a un dels països més castigats per la pandèmia del coronavirus, i especialment a les regions del nord com la del Piemont. Després que diumenge passat el govern italià donés el vistiplau a poder exercitar-se en solitari, la vecchia signora, vigent campiona i líder de la Serie A, va posar-se el vestit de treball en una jornada a mig camí entre la seva ciutat esportiva i el que anomenen J Medical, no gaire lluny del recinte i on part de la plantilla es va sotmetre ahir a les pertinents proves mèdiques per reprendre l’activitat.

A primera hora del matí, el primer a fer acte de presència a Continassa va ser l’internacional gal·lès Aaron Ramsey, al qual van precedir jugadors com Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini per fer la primera sessió d’entrenament en solitari, sempre respectant les mesures de distància de seguretat que estipulen les institucions sanitàries a Itàlia i que permeten, d’entrada, que només hi hagi dos futbolistes a cada terreny de joc (mig camp per a cadascun). Qui no va ser present en la jornada bianconera va ser Paulo Dybala, que encara no ha aconseguit recuperar-se després de donar positiu per coronavirus, ni tampoc Cristiano Ronaldo, que va aterrar dilluns a Torí procedent de Madeira, on ha fet la quarantena, i encara no té data per fer les proves mèdiques.

En el cas de la Juve, que disposa d’un hotel a les instal·lacions, els futbolistes tenen la possibilitat de canviar-se al recinte i de dutxar-se després de les sessions, però depenent de les possibilitats logístiques de cada club, alguns futbolistes hauran d’anar directament canviats a l’entrenament i dutxar-se al seu domicili.

El Milan passa revista

Mentre que altres equips com l’Atalanta o el Bolonya van seguir ahir els passos de la Juve i van iniciar l’activitat als seus centres esportius, el Milan encara no té clar quan obrirà la seva ciutat esportiva, Milanello (podria ser divendres), però de moment ahir part de la plantilla va passar per la clínica Madonnina per fer-se els corresponents tests i les proves mèdiques que donaran llum verd al retorn oficial als entrenaments. En el club llombard, un dels que no van poder sotmetre’s al seguiment mèdic va ser Zlatan Ibrahimovic, que va decidir posar el rumb cap a Suècia quan va començar el confinament, així com Franck Kessié, que va decidir tornar a la Costa d’Ivori.

El Sassuolo, sense tests

El club de l’Emília Romanya va ser el primer de la Serie A a donar el tret de sortida als entrenaments a la seva ciutat esportiva de Mapei. Ho va fer dilluns i de forma força informal, ja que a l’entrada al recinte no es va fer cap test de coronavirus als futbolistes i tampoc se’ls va mesurar la temperatura corporal. Seguint una regulació que varia depenent de cada regió, el club neroverde simplement ha posat a disposició dels jugadors les seves instal·lacions com si es tractés “d’un parc tancat”, segons informa el mateix club. Això sí, els jugadors han de guardar les corresponents distàncies de seguretat, no hi ha vestidors oberts, no poden tenir contacte amb la pilota i no hi ha membres del cos tècnic sobre el terreny de joc. “Simplement es pot fer cursa contínua i exercicis atlètics”, assegura el club, que ha aixecat la bandera de la desescalada del futbol italià.

MOVIMENT

L’Atalanta o el Bolonya també han donat el tret de sortida als entrenaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)