1a divisió FEF

PEDRO DEL CAMPO

JUGADOR DEL GIMNÀSTIC DE TARRAGONA

“Vaig venir per viure coses com aquesta”

“Tinc confiança màxima en els companys i tècnics, som un equipàs”

“Respondran com ho han fet sempre, sempre els hem notat”

El Nàstic s’ha plantat a la final del play-off d’ascens a segona divisió A. Avui s’enfrontarà al Vila-real B a Balaídos (21 h). Un dels artífexs de la gran temporada del Nàstic, Pedro del Campo, vol aconseguir un ascens que li permetria arribar per primera vegada al futbol professional.

Com arriba l’equip a aquesta final?
L’equip està bé. Il·lusionat, emocionat, amb molta alegria al vestidor, en bon estat de forma després de cinc victòries consecutives i centrats a aconseguir l’última.
Quin partit espera contra el Vila-real B?
És un filial i els jugadors joves són ràpids, àgils, forts i amb moltes cames. Per tant, serà un partit molt físic. Haurem d’estar molt concentrats en defensa perquè tenen molt potencial ofensiu i ens exigiran. En atac, ens tocarà ser molt encertats.
El Vila-real B és l’equip més golejador de la categoria, però contra el Nàstic no van marcar en cap dels dos partits de lliga. Els reforça?
Sí. Això significa que quan hem jugat contra ells hem plantejat molt bé el partit i ha sortit a la perfecció. Serà complicat, però segur que ells també estan pensant que som un equip difícil, rocós i fort i que els costarà moltíssim.
Què espera de l’afició en aquest últim desplaçament de la temporada?
Doncs que respondran. Respondran com ho han fet sempre. És una afició molt agraïda, que s’involucra totalment en l’equip. Tot i saber que és complicat pel viatge, segur que intentaran acompanyar-nos i donar-nos suport durant el partit, vagi com vagi, perquè sempre ho han fet i sempre els hem notat.
Ha estat difícil creure que arribarien aquí quan l’equip ha rebut cops durs?
Hem passat mals moments, però ho hem portat bé. Primer, per la maduresa de molts jugadors. Però sobretot pel fet de pertànyer al Nàstic. Estar en un equip d’aquestes dimensions et dona una empenta i un extra d’energia que et fa continuar. Potser en un altre club després d’un partit com el de Sabadell s’hauria llençat la temporada, però aquí sents que no et pots rendir.
Quin paper ha tingut Raül Agné en aquesta temporada del Nàstic?
És el líder. El que diu va a missa per la profunditat de coneixement que té. És un doctorat en futbol. Nosaltres anem amb ell a mort i sense cap dubte.
Està en el millor moment de la seva carrera?
Sí. Físicament estic en el millor moment, pel que fa a experiència i maduresa també. He viscut moltes coses, tot et va reforçant i fent més complet. L’exigència de projectes cada vegada superiors fa que creixis com a jugador.
Per què va apostar pel Nàstic l’estiu passat?
Precisament per viure coses com aquestes, com el que estem vivint ara. Volia fer un pas endavant, i per això a l’estiu no hi va haver cap dubte.
Vostè treballava com a fisioterapeuta aquests darrers anys, compaginant-ho amb el futbol. Fitxar pel Nàstic i venir a Tarragona l’ha obligat a deixar-ho?
Sí. A Olot m’ho podia compaginar, però en el moment que accepto la proposta del Nàstic em centro en el futbol perquè crec que l’oportunitat ho mereix, com a mínim durant el primer any. Volia fer un salt, fer un pas endavant. Per aspiracions i dimensió del club necessitava veure si podia assolir l’objectiu i arribar a l’exigència.
Per què ha tardat tant a fer un salt com aquest?
Crec que en els primers anys de futbol la meva prioritat era aconseguir una formació que em facilités el futur i potser progressar en el futbol no era la màxima prioritat. Crec que soc una persona molt responsable. Fins i tot dubto una mica de mi en alguns moments i necessito estar molt segur que estic preparat i puc aspirar a més. Crec que aquest excés de responsabilitat m’ha fet fer passos més segurs, però més lents. Estic orgullós del que he fet, fins on arribi, i d’haver-ho fet respectant les meves idees.
Què significaria aconseguir aquest ascens amb el Nàstic en el primer any a Tarragona?
Un somni. La recompensa a tota una carrera. Seria brutal, complir amb la màxima aspiració: debutar al futbol professional.
Per on passa el futur de Pedro del Campo?
Tinc un any més de contracte i estic molt a gust en aquest club; un futbolista ho té tot aquí. Per tant, el futur pròxim és el Nàstic.
Pujarà el Nàstic a segona A?
Totalment. Tinc confiança màxima i absoluta en els companys i tècnics. Som un equipàs. Estem aquí per mèrits propis. Sabem la importància que té el partit, ens estem preparant a consciència i estic segur que acabarà bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)