1a divisió FEF

El Nàstic s’hi juga el tot o res

‘Play-off’ a 2a divisió. El conjunt tarragoní s’enfronta al Vila-real B en una de les dues finals de la promoció (21 h, Esport3). Els grana estan obligats a guanyar per pujar de categoria

Vila-real B Nàstic de Tarragona

VILA-REAL B:Iker Álvarez; Migue, De La, Íñiguez, Tasende; Ahn, Del Moral, Carlo, Lozano; Jackson i Arana.NÀSTIC:Manu García; Pol Domingo, Quintanilla, Aythami, Joan Oriol; Robert Simón, Del Campo, Ribelles, Nil Jiménez; Pablo Fernández i Dani Romera. HORA:21 h, Esport3 ÀRBITRE:Germán Cid Camacho (castellanolleonès). ESTADI:Balaídos.

Tot o res. Jugar-se en 90 minuts (o 120) el treball de tota una temporada. Guanyar i aconseguir l’ascens al futbol professional o caure i acabar amb la mel als llavis i pensant a començar una nova campanya a primera FEF. Aquesta és la situació del Nàstic, que aquest vespre s’enfronta al Vila-real B a Balaídos (21 h, Esport3) en la final del play-off d’ascens a segona A.

Els de Tarragona s’han plantat a un partit d’assolir un objectiu que fa unes setmanes semblava una utopia. I és que el Nàstic sortia com a onzè classificat després de perdre a la Nova Creu Alta a només quatre jornades per al final. Els de Raül Agné sabien que havien de guanyar els quatre últims partits per tenir possibilitats d’entrar a la promoció. I així ho van fer. Quatre triomfs seguits, quarts classificats i cap a Galícia. I no n’han tingut prou. Dissabte passat es van desfer d’un dels millors equips de la categoria, el Racing de Ferrol (0-1) per plantar-se a la final, contra el filial del Vila-real, un dels millors equips del grup 2 de la categoria.

Si la setmana passada el Nàstic es veia les cares amb l’equip menys golejat de tota la categoria, en la final li tocarà contra el més golejador. El filial groguet ha marcat 68 gols, 26 més que els tarragonins: “Juguem contra un molt bon rival, ho tenim clar”, assegurava Raül Agné, tècnic del Nàstic, en la prèvia del partit.

No obstant això, el Nàstic ha demostrat que poques coses el posen nerviós. De fet, ja s’ha enfrontat al Vila-real B dues vegades aquesta temporada i els de Castelló no han aconseguit guanyar cap dels duels, ni tan sols marcar un gol. Els grana es van imposar al Nou Estadi (1-0) i a Vila-real es va empatar (0-0). “Estic segur que som l’únic equip amb el qual no voldria jugar el Vila-real B aquesta final”, comentava Agné.

Els tarragonins saben que han de guanyar el partit, ja que si acaba la pròrroga amb empat seria el conjunt dirigit per Miguel Álvarez el que ascendiria gràcies a haver quedat en millor posició en la lliga. Tot i això, el Nàstic no tindrà un excés de pressa, li agrada que els partits es facin llargs i que res es descontroli. 21 porteries a zero –el que n’ha aconseguit més de la categoria– així ho avalen. I així ho va demostrar contra el Ferrol estant en la mateixa situació: “Tinc clar que el Nàstic ha d’estar sempre en la lliga professional i lluitarem amb totes les nostres armes perquè així sigui”, explicava Agné.

D’altra banda, avui també es jugarà l’altra final per pujar a plata. Un duel entre dos històrics, el Deportivo i l’Albacete, a Riazor (18 h), que s’omplirà per a l’ocasió. Tot o res per a quatre clubs. Tot o res per a un Nàstic que vol tornar al futbol professional després de tres temporades. L’acompanyaran a Vigo més de 700 aficionats, la resta ho viuran des de Tarragona a través de les pantalles.

LA PRÈVIA

Tinc clar que el Nàstic ha d’estar sempre en la lliga professional i lluitarem amb totes les nostres armes perquè així sigui
Hem treballat per arribar fins aquí, hi som per mèrits propis. Estem motivats i il·lusionats
Raúl Agné
ENTRENADOR DEL Nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)