Mundial

L’obsessió de Messi

Semifinals. El capità de l’Argentina aspira a liderar l’equip, una altra vegada, en una nova final de la copa del món i a aixecar l’únic títol que li falta i que desitja amb ànsia

“Una alegria immensa, molta felicitat... Un desfogament.” Així va descriure Leo Messi el que va sentir quan Lautaro Martínez va marcar el gol definitiu en la tanda de penals que va resoldre el calentíssim Argentina-Països Baixos (2-2, 3-4) i que va permetre a l’albiceleste accedir a les semifinals. El 10 torna a ser a prop del trofeu de la copa del món, aquell que tant desitja, que tant somia i que també l’ha amoïnat –com quan va perdre la final contra Alemanya (1-0) el 2014–, l’únic que li falta i el que el situaria –per als que encara en dubten– com el millor futbolista de la història. “És l’última oportunitat que tinc per aconseguir el meu somni”, va admetre abans d’iniciar el mundial, una obsessió per ell als 35 anys. El capità està protagonitzant un torneig sublim, estirant un equip en què ell ho és tot, generador i finalitzador, amb dues assistències i quatre gols, i que sense la seva presència difícilment tindria cap possibilitat de ser campió. Però Messi juga amb l’Argentina i l’Argentina, amb ell, pot pensar en tot.

Dos partits per a la glòria tenen en l’horitzó l’astre de Rosario i els seus companys, que avui s’enfronten amb el primer escull, Croàcia, la subcampiona del món, un rival duríssim, acostumat a competir en aquestes situacions. De fet, en l’últim mundial, el 2018, ja es van veure les cares en la fase de grups, amb clara victòria balcànica (0-3). “Esperem un partit molt difícil, contra un gran equip, un gran grup. Les comparacions amb l’altre mundial no corresponen, perquè tots els partits són diferents”, va declarar en la prèvia Lionel Scaloni, tècnic del combinat argentí. “Aquell partit no té res a veure amb aquest”, va coincidir el seu col·lega croat, Zlatko Dalic. “Ara ens hi estem jugant molt tots dos, està la final en joc. Sabem els punts forts que té el rival, però hem de fer el nostre futbol”, hi va afegir Dalic, pendent, òbviament, de Messi. “És el millor jugador del món dels últims deu anys. Haurem de cobrir les passades cap a ell i reduir-li els espais. No corre gaire, però espera i rep amb tota la força i l’energia. Hi haurem d’estar molt atents”, va remarcar. “A Messi l’hem de gaudir”, va dir Scaloni. “Té un orgull i unes ganes de continuar jugant a pilota que envejo”, va expressar el preparador argentí, que disposa de Di María i que té les baixes per sanció de Marcos Acuña i Gonzalo Montiel. Dalic, en canvi, té tothom disponible.

3 Partits guanyats 1

1 Partits empatats 4

1 Partits perduts 0

9 Gols a favor 6

4 Gols en contra 3

LA PRÈVIA

A Messi l’hem de gaudir. Té un orgull i unes ganes de continuar jugant a pilota que envejo
Lionel Scaloni
TÈCNIC De l’ARGENTINA
No corre gaire, però espera i rep amb tota la força i l’energia. Hi haurem d’estar molt atents
Zlatko Dalic
TÈCNIC DE Croàcia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)