1a femenina

El primer ‘match ball’

Lliga F. El Llevant les Planes certificarà avui la salvació si derrota la Real Sociedad (12 h / DAZN) o si fallen l’Alavés o l’Alhama

El Llevant les Planes té a tocar el gran objectiu de la temporada: la permanència a primera divisió. Si avui l’equip orientat per Ferran Cabello aconsegueix els tres punts contra la Real Sociedad, certificarà la salvació un any després de pujar a la màxima categoria del futbol femení. També tindria una altra via perquè, amb quatre punts més que els dos últims, li valdria que l’Alavés perdi al camp del Betis o que l’Alhama no guanyi contra l’Sporting de Huelva.

En l’últim partit de la temporada al Municipal de les Planes, l’equip de Sant Joan Despí haurà de remar de valent per superar la sempre complicada Real Sociedad entrenada per Natàlia Arroyo, que ara mateix està situada en sisena posició.

L’equip basc no s’hi juga pràcticament res. En canvi, el quadre català necessita aquests tres punts d’or per afrontar l’últim duel de la temporada contra el Huelva amb els deures fets. I és que la part baixa de la taula està més ajustada que mai, amb sis equips lluitant per no descendir.

Els dos conjunts arriben a aquest duel en dinàmiques oposades. El Llevant les Planes ve d’aconseguir una victòria molt meritòria contra un dels grans d’aquesta lliga, l’Atlético de Madrid, gràcies a un únic gol d’Irina Uribe en el minut 45. Per la seva banda, la Real Sociedad va caure per un contundent 2 a 5 contra el Barça. Amb l’embranzida i la confiança que donen triomfs com aquest, les de Ferran Cabello han de fer bo aquests tres punts per continuar sumant i regalar una victòria i la salvació en l’últim partit de la temporada davant la seva afició.

L’últim ball al Johan Cruyff

El Barça continua la seva preparació per a la final de la Champions del pròxim 3 de juny a Eindhoven. Amb aquest partit al cap, avui les blaugrana (12 h / DAZN) s’enfronten a l’Athletic Club en l’últim duel de la temporada davant la seva afició.

En l’últim partit contra el Sevilla, les rotacions van passar factura. Amb l’empat a 1 en terres andaluses, el Barça va posar fi a una ratxa de 62 triomfs consecutius en lliga. Aquest migdia és moment de retrobar-se amb la victòria, tot i que Jonatan Giráldez continuarà apostant per les rotacions per donar descans a les jugadores amb més minuts a les cames ja pensant en el gran repte de la temporada.