Més futbol

Els testimonis confirmen la versió de la víctima

Cas Alves. Agents dels Mossos d’Esquadra i personal del Sutton asseguren que la víctima estava “en xoc” i tenia ferides, i que les gravacions de les càmeres corroboren el seu relat

El judici a Dani Alves, acusat de violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022, va continuar ahir a l’Audiència de Barcelona, on van declarar més de 20 testimonis, entre ells una desena d’agents dels Mossos d’Esquadra, personal de la discoteca, l’amic del futbolista que el va acompanyar aquella nit i la seva dona, Joana Sanz.

Amb aquests darrers dos testimonis, la defensa va voler reforçar el relat que Alves aquella nit anava begut, el que es podria considerar un atenuant en cas de sentència condemnatòria. Bruno, l’amic de l’exblaugrana, va explicar que aquella nit va ser ell el que va conduir perquè “havia begut molt”. En la mateixa línia, Joana Sanz va assegurar que “va tornar a casa molt borratxo i amb pudor d’alcohol”. Sanz també va declarar que va topar contra una tauleta de nit per l’estat d’embriaguesa en què anava. “Era impossible parlar amb ell pel seu estat”, va afegir-hi. Un treballador de Sutton, que va reconèixer que Alves era un habitual de la discoteca, també va dir que aquella nit no es comportava de manera normal. “O havia begut o es va prendre alguna cosa, però no actuava com sempre”, va assegurar.

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra, així com els treballadors de la discoteca, van fer un relat dels fets que coincideix amb el de la víctima i les seves acompanyants. El director del Sutton va veure la víctima plorar, i aquesta li va explicar que havia patit una agressió sexual. “Va costar moltíssim que ens digués el que havia passat. Em va dir que no la creurien”, va recordar el testimoni, que també va precisar que la jove va comentar que havia entrat de forma voluntària al bany on es va produir la violació, però que una vegada a dins va voler sortir i “no va poder”. D’altra banda, un treballador de la discoteca va afirmar que va curar les ferides que la víctima tenia als genolls.

Els Mossos d’Esquadra van confirmar que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton de Barcelona “corroboren completament” la denúncia de la noia. A més, van explicar que, quan van atendre la víctima, aquesta estava en “xoc”, “s’esfondrava” quan donava detalls de la violació i es resistia a denunciar perquè temia que no la creguessin o que es difongués la seva identitat, i que els va deixar clar que “no volia diners, només justícia”.

Dani Alves declararà avui, l’últim dia del judici. El tribunal va acceptar la petició de la defensa del futbolista en reconèixer que “és una qüestió polèmica” i considerar que en aquest cas “contribueix a aclarir els fets”, ja que durant la investigació hi ha hagut proves que l’acusat no coneix. Alves afronta una petició fiscal de nou anys de presó. L’acusació particular en demana 12.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)