Més futbol

Els pèrits judicials asseguren que la víctima tenia estrès posttraumàtic

El judici a Dani Alves, acusat de violar una jove a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022, encara la recta final. Avui està previst que declari l’acusat. Abans, però, ho han fet els metges forenses per acreditar si les lesions físiques que presentava la víctima són compatibles amb les d’una agressió sexual. Un dels forenses que va atendre la víctima a l’Hospital Clínic ha ratificat l’informe que va fer la matinada dels fets i ha revelat l’estat emocional en què es trobava la jove quan va arribar al centre sanitari. “Tenia un sentiment de por, certa tensió i amb llàgrimes quan explicava els fets”, ha declarat. També ha explicat que la denunciant no va dir el nom de l’agressor i que només va expressar que parlava portuguès. També ha dit que la ferida que presentava la víctima era una lesió lateral, pròpia d’un “impacte i una fregada”, i que no hi havia lesions a la vagina de la demandant. Tot i això, han assegurat que pot donar-se el cas que no hi hagi lesions i s’hagi produït una violació, especialment en casos de submissió química.

També han declarat els pèrits psicòlegs per explicar quin era l’estat de la dona en el moment dels fets i quines seqüeles arrossega un any després. La psicòloga de l’Institut de Medicina Legal ha confirmat que la jove tenia estrès posttraumàtic mesos més tard. En relació amb el tractament farmacològic de la jove, el pèrit de la defensa ha dit que la noia pràcticament no prenia medicació “perquè deia que no la necessitava”. “Que no la prengui no vol dir que no la necessiti”, ha assegurat la psicòloga.

Una hora i mitja més tard, el Tribunal ha donat per finalitzada la declaració dels forenses, i ha estat el torn per les dues psicòlogues que van fer un estudi a Alves entre els mesos de març i desembre del 2023. Aquestes han confirmat que el futbolista patia una “intoxicació etílica” la nit dels fets, i que el consum d’alcohol havia alterat les capacitats cognitives de l’acusat. “La intoxicació alcohòlica que hem pogut observar el porta a una tendència a ser més sociable. Es relacionava amb persones que no coneixia i en un moment del vídeo sembla que caigui”. Les psicòlogues han descartat que el futbolista tingui cap trastorn de personalitat o psicopatologia.

Aquesta tarda també es durà a terme l’interrogatori a Alves, que va demanar ser l’últim a declarar. L’exfutbolista podrà optar per fer-ho o no i, si ho fa, també decidirà si vol contestar les acusacions o només la defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)