Champions

El clàssic europeu de Pep

Champions League. El Manchester City visita el Madrid (21 h) en l’anada dels quarts de final disposat a repetir el guió de la temporada passada i a mantenir el balanç positiu de Guardiola

Torna la Champions. Demà serà el torn del Barça, però avui no hi podria haver un millor aperitiu. El Madrid i el Manchester City se les hauran al Santiago Bernabéu (21 h). Serà només l’anada dels quarts de final, però el partit té aroma d’alguna cosa més. És normal, i és que s’enfronten els dos darrers campions i dos equips que en els dos darrers cursos només s’han eliminat l’un a l’altre, i sempre en semifinals, de manera que qui superi aquesta eliminatòria de ben segur haurà de conviure amb l’etiqueta de gran favorit per guanyar la Champions.

L’avantatge, com el curs passat, és lleugerament per al City, que tindrà l’oportunitat de jugar la tornada a casa. De moment, però, haurà d’aconseguir un bon resultat avui al camp d’un Madrid que, en competició europea, fa dos anys que no perd a casa. Guardiola va dir ahir: “La temporada passada vam guanyar i l’anterior vam perdre. És com un clàssic, però no crec que sigui la mateixa situació. Hi ha jugadors nous i és un partit diferent. Tenim un petit avantatge perquè el segon partit és a casa, però primer hem de jugar al Bernabéu, on els partits són molt llargs. Hi haurà molts partits dins el partit i hem de vigilar.” No vol el paper de favorit: “Guanyar la Champions va ser com una alliberació, però no n’hi ha prou. Som un club amb una història curta en aquesta competició. Guanyar dues vegades seguides al Madrid és molt complicat. Ja costa guanyar-lo un cop. Seran dos partits molt igualats.”

Un dels hàndicaps que tindrà el City són les baixes de Walker i Aké, que finalment no van viatjar amb l’equip. El Madrid, però, també té baixes importants: les de llarga durada de Courtois i Alaba, a més de Militao, que entrarà a la convocatòria però no té ritme. Per això Ancelotti tampoc no es veu favorit: “L’eliminatòria és als peus dels jugadors amb més qualitat i els dos equips en tenen molts. Com sempre, això serà el que decidirà.”

Tres a dos per a Pep

El Manchester City, que encara no ha perdut cap partit el 2024, sap quin és el camí per superar el Madrid i continuar en la seva cursa per intentar guanyar la Champions per segon curs consecutiu. Qui més el coneix, però, és el tècnic de Santpedor. Pep Guardiola s’ha fet un tip d’enfrontar-se al Madrid, no cal dir-ho, i aquesta serà la sisena vegada que s’enfronta als blancs en una eliminatòria de la fase final de la Champions. Fins ara, el balanç és favorable al català, amb tres classificacions per dues eliminacions. Abans del City, Guardiola va guanyar amb el Barça les semifinals del curs 2010/11 (0-2 i 1-1) i va perdre amb el Bayern les semifinals del curs 2013/14 (1-0 i 0-4). Ja a Anglaterra, a banda de les dues últimes semifinals amb una cara i una creu, el City també va eliminar el Madrid en els vuitens del curs 2019/20. D’aquí vuit dies, o celebrarà el quart triomf o lamentarà la tercera derrota.

LA PRÈVIA

Si ho hem fet un cop ho podem tornar a fer, però tinc la sensació que seran dos partits igualats
Pep Guardiola
entrenador del man. city

Un altre duel d’alta volada: Arsenal-Bayern

Avui, a Londres, també es jugarà a les 21 h el partit d’anada dels quarts de final entre l’Arsenal i el Bayern, del qual sortirà el rival a les semifinals del City o el Madrid. Els de Mikel Arteta no arribaven a aquesta eliminatòria des del curs 2009/10 i mentre lluiten per tornar a guanyar la Premier miraran de fer un pas més davant un equip bavarès que, lluny del Leverkusen en la lliga, es juga la temporada a una carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)