No es torcen fàcilment

Copa Catalunya. El Figueres planta cara a un rival de categoria superior, disposa de les ocasions més clares de gol però finalment és eliminat per culpa del desencert en els penals

El Figueres es va acomiadar de la copa Catalunya amb el cap ben alt. Els d'Edu Vílchez van tenir contra les cordes el Barça B, que si bé va dominar la possessió també va veure com les ocasions més clares de gol eren favorables a la Unió. A Vilatenim, els locals van perdonar i des dels onze metres el filial blaugrana va fer valdre el seu major encert per passar a les semifinals de la copa Catalunya.

D'entrada, i fidels a la seva filosofia de joc, cap dels dos equips va renunciar a la seva voluntat de tenir la pilota, i això va quedar clar amb possessions llargues però sempre lluny de la zona de perill del rival. Si bé és cert que el domini d'entrada va ser del Barça B, també cal remarcar que el Figueres va ser pràctic i va aconseguir posar en problemes Ortolà ben d'hora. L'acció més clara de la Unió va tenir lloc en la sortida d'un córner, quan Sergi Romero va aconseguir rematar des d'una molt bona posició i va obligar a intervenir el porter blaugrana (14').

En defensa, el filial barcelonista no era capaç d'obrir una defensa figuerenca molt ben col·locada, i les accions de perill dels blaugrana també van ser en accions a pilota aturada. En el minut 17, Maxi Rolón va buscar un xut de falta directa, però Gallego va aturar la pilota sense gaires problemes.

Fins al descans, el Figueres va continuar plantant cara al Barça B però ni els uns ni els altres van disposar d'oportunitats clares de gol. Després de la represa es va mantenir la mateixa tònica del primer temps, amb possessions del tot estèrils i lluny de les porteries.

Una marxa més

Semblava que el pas dels minuts beneficiaria el Barça B en l'aspecte del desgast físic, però la reacció del Figueres va ser sorprenent. En el minut 70, el partit es va trencar, i en aquest estat del partit la Unió s'hi va trobar còmode i va disposar d'una ocasió claríssima: Quimo va fer una gran jugada fins a la línia de fons, va fer la passada de la mort cap a Roger Brugué, però el jove davanter va xutar alt des d'una posició molt bona per marcar (78'). La resposta dels blaugrana no es va fer esperar, i en la següent acció Dongou es va plantar davant Gallego, el va superar però Quimo va ser de nou protagonista salvant el gol a sota dels pals. En la tanda de penals, l'encert blaugrana va ser total, mentre que per part figuerenca Chicho va marcar però Pedro, Romero i Venzal van fallar.

FIGUERES: Gallego, David Costa (Fageda, 86'), Varese (Quimo, 46'), Chicho, Sergi Romero, Ferran Grau (Roger Vidal, 46'), Serramitja (Pedro, 46'), Venzal, Adrià Casanova, Alexis (Roger Brugué, 59') i Ritxi Mercader. BARÇA B: Ortolà, Palencia, Godswill, Bagnack (Grimaldo, 59'), Quinti, Enguene (Samper, 46'), Àlex Carbonell (Aleñà, 46') Gumbau, Aitor (Carles Pérez, 64'), Maxi Rolón (Dongou, 46') i Juan Cámara. GOLS: 0-0 penals: 0-1 Quinti. 1-1 Chicho. 1-2 Cámara. 1-3 Gumbau. ÀRBITRE: García Verdura. T.G.: A Varese i David Costa, del Figueres, i a Gumbau, Bagnack i Godswill, del Barça B. T.V.: Directa a Dongou (88') del Barça B. PÚBLIC: 1.400 espectadors a l'estadi de Vilatenim.

Les rotacions en l'equip titular, mínimes

En la prèvia del duel, el tècnic, Edu Vílchez, ja es lamentava que la poca profunditat de plantilla i les baixes que té el Figueres –fins a cinc– impedirien fer moltes rotacions en l'equip titular. El Figueres va saltar al terreny de joc amb cinc futbolistes que també van jugar d'entrada en el darrer partit de lliga contra el Palamós: Gallego, Varese, Chicho, Ferran, Serramitja i Ritxi. Veure com reaccionen els jugadors a l'acumulació de minuts serà una de les grans incògnites amb vista al pròxim partit de lliga.