Girona

Un 7 de 9 per revifar en el millor moment possible

Ho aprofiten. El Girona es refà de la pitjor ratxa a primera –4 punts de 30 possibles– amb 7 punts en els últims tres enfrontaments, just quan els rivals directes s’han encallat en la taula

Jornada rodona per al Girona. I és que els gironins, que van vèncer divendres a Vallecas contra el Rayo (0-2), han pogut contemplar des del sofà com gairebé tots els rivals de la zona baixa perdien els partits del cap de setmana. De fet, només han aconseguit sumar els tres punts l’Osca (vintè) i els gironins (quinzens a l’inici de la jornada i actualment tretzens, en espera de disputar-se el matx entre el Leganés i el Llevant, els dos equips que té per sota). Els 7 punts sumats dels últims 9 possibles han permès a l’equip dirigit per Eusebio Sacristán posar fi a la pitjor ratxa a primera dels de Montilivi –4 punts de 30 possibles després de la derrota contra l’Osca (0-2)– i revifar en el millor moment possible, en plena encallada dels rivals de la zona baixa que lluiten també per evitar el descens directe a l’infern de segona A.

Els tres punts a Vallecas van significar per als blanc-i-vermells la cinquena victòria a domicili –només el Barça i el Madrid han guanyat més que el Girona a fora–, una nova alenada d’aire fresc que els ha portat a tenir un marge de 8 punts respecte al descens directe, set més que fa només tres setmanes, quan els gironins es van situar a un sol punt de l’abisme, amb la visita al Santiago Bernabéu en l’horitzó.

La victòria contra el Rayo, juntament amb la derrota del Vila-real a casa contra l’Alavés (1-2), ja va elevar dissabte els d’Eusebio fins als 8 punts de marge respecte al primer equip que baixa, però la jornada es va acabar d’arrodonir ahir amb la derrota del Celta a Ipurua contra l’Eibar (1-0), que situa el Girona a 6 punts dels gallecs, el primer equip que no baixaria, un altre dels rivals de la zona baixa que viuen una encallada important. De fet, els 4 punts de 27 possibles que han sumat els de Balaídos van provocar ahir la destitució del tècnic Miguel Cardoso i l’arribada de Fran Escribá a la banqueta.

Juntament amb el Girona, l’equip que darrerament ha aprofitat millor l’encallada dels últims classificats ha estat l’Osca. Encara últims, els aragonesos ja són a tres punts de la permanència després de vèncer el Sevilla en el temps afegit (2-1). La plantilla dirigida per Francisco Rodríguez ha retallat els 11 punts de desavantatge que tenia respecte a la salvació en la jornada 21 fins als actuals tres punts després de sumar-ne 11 dels últims 18 possibles –amb tres victòries, dos empats i una sola derrota–, una ratxa per a l’esperança.

Rayo Vallecano-Girona 0-2
Espanyol-Valladolid 3-1
Vila-real-Alavés 1-2
Osca-Sevilla 2-1
Eibar-Celta 1-0
Leganés-Llevant (21 h, avui)

LA SÈRIE

El Girona ha passat d’estar a un sol punt del descens a tenir-ne vuit de marge

EL COLOFÓ

El Celta va perdre contra l’Eibar i els gironins mantenen el coixí de sis punts respecte als gallecs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)