Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“És una alegria per a jugadors, afició i club”

“Per nosaltres era atractiu jugar aquesta final. Sabem que per a la nostra afició suposa una il·lusió, poder jugar aquest trofeu. I per als jugadors, també. Era una oportunitat que no havíem viscut fins ara. Aquesta ha estat la nostra mentalitat, jugar per poder guanyar”, va explicar Eusebio Sacristán, que com a entrenador del conjunt vencedor va sortir a la sala de premsa després que hi passés Ernesto Valverde, i ja amb uns quants companys dels mitjans fora. “És una alegria per als jugadors, per a l’afició i per al club”, va resumir.

“Volíem competir bé i crec que ho hem fet. En la línia que ho solem fer habitualment, i que també estava per veure contra el Barça, que encara que vingués amb una barreja de jugadors és un rival sempre complicat. Quan tenen la pilota, és difícil treure’ls-la. S’havia de treballar el partit i ho hem fet”, va explicar Eusebio, convençut que les victòries sempre ajuden: “Hem de canviar de seguida el xip, perquè tenim un objectiu molt important, però fer les coses bé, competir bé i obtenir bons resultats ens ajuda a seguir en el nostre creixement i que l’estat d’ànim sigui alt.” El tècnic, però, no va voler considerar el títol cap cirereta a la temporada: “És que ens queda molt camí. Encara queda molt.”

Eusebio va quedar satisfet del paper dels futbolistes que tenien menys protagonisme, tot i que d’alguns n’espera que vagin progressant: “Els he vist bé, amb bona mentalitat. Que estiguin preparats, que els necessitem a tots d’aquí a final de temporada. La seva millor versió segur que encara ha d’arribar, i això és bo per a nosaltres. Han tingut el seu moment i els necessitem en les millors condicions mentals possibles.”

Sense Douglas Luiz

La creu, és clar, va ser la lesió de Douglas Luiz. “És la nota que ens deixa mal regust”, va admetre Eusebio, que havia trobat en el brasiler una peça de molta importància en el 4-1-4-1. “Tenim jugadors com en Pere i l’Aleix que hi poden jugar, tot i que els perfils són diferents. Douglas s’estava consolidant en una posició que li va perfecta. És una feinada, però és així. Cal continuar, pensar que no serà res i que estarà amb nosaltres aviat.” Eusebio va acabar fent jugar tots els futbolistes. “Hem mirat que el partit ens servís per agafar el nostre millor nivell. Fa unes setmanes que treballem amb un altre sistema, i ens va bé per anar millorant. En l’aspecte tàctic, volíem millorar els automatismes, el funcionament, i en el físic, repartir els minuts perquè no fos una càrrega massa gran. Això comporta un risc, però el tenim cada dia. Cada dia que ens entrenem demanem la màxima intensitat i estem exposats que un jugador se’n pugui ressentir. És una pena, perquè amb Douglas ha passat només començar, però assumíem aquest risc.”

SEMPRE VA BÉ

“Fer les coses bé, competir bé i obtenir bons resultats ens ajuda a seguir en creixement”

DOUGLAS LUIZ

“És una pena. Es consolidava en una posició perfecta per a ell. El risc, però, el tenim cada dia”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)