Girona

Massa idíl·lic per al Girona

Dos gols en el temps afegit quan ni el Saragossa semblava creure-hi priven els gironins d’una victòria que hauria estat d’or tal com arribaven a La Romareda

L’equip fa 90 minuts impecables, amb Sylla de golejador i assistent, però s’adorm al final

SARAGOSSA 2 GIRONA 2

GOLS:0-1 (28’) M. Sylla. 0-2 (54’) Valery. 1-2 (92’) Narváez. 2-2 (95’) Narváez.ÀRBITRE:Hernández Maeso (col·legi extremeny).Targetes grogues:a Guitián (56’), del Saragossa, i a Gumbau (47’) i Pablo Moreno (96’), del Girona.Targetes vermelles:cap. GIRONA: Juan Carlos Calavera Santi Bueno Bernardo Luna Yoel Bárcenas Ramon Terrats
Pau Víctor (87’) Gumbau
Monjonell (82’) Aday
Valery (45’)
Nahuel Bustos
P. Moreno (69’)
M. Sylla
Jandro (87’)
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Franquesa, Arnau i Couto.
SARAGOSSA: Cristian Álvarez Tejero Guitián
Atienza
Francés (6’) Nieto Zanimacchia
G. Fernández (58’) Francho James
Javi Ros (58’) Chavarría Narváez
Bermejo
Larrazabal (85’)
RESTA DE CONVOCATS: Ratón (p.), Papu, Jannick, Vuckic, Eugaras, Zapater i Rai

El Girona acumula tantes garrotades que ja no ve d’una. A La Romareda, en un tres i no res i quan ningú hi comptava, el guió va convertir un partit idíl·lic per als gironins, que havien viscut amb un equip ple de jovent més tranquil·litat que en qualsevol versió anterior, en un malson. Ni el mateix Saragossa feia la sensació de creure en la reacció. Però un parell d’aparicions de Juanjo Narváez van espatllar l’esforç. Tots els contratemps que no hi va haver en els 90 minuts es van concentrar en l’afegit. L’àrbitre no va veure una falta a Yoel Bárcenas, en l’acció anterior a l’empat. El Girona s’ho va veure fet, i fins i tot Francisco va decidir acabar amb un grapat de joves. Res feia pensar que tot es giraria tant. Però el Girona, en qüestió de mastegots, és un especialista. Adormir-se i deixar perdre dos punts en l’afegit d’un partit que tenia tan controlat és un pecat de tendresa que convindrà assimilar i corregir.

Debutant amb nota

A les adversitats, valentia. Faltaven migcampistes? Cap al filial. No li va fer res, a Francisco, que Ramon Terrats no hagués entrat en cap convocatòria ni que no fos dels habituals en dinàmica de primer equip. El tècnic va preferir no treure jugadors de lloc. Dos centrals disponibles? Els titulars. Dos davanters purs? El tàndem d’atac, amb Mamadou de referent i Nahuel per darrere. Cadascú al seu lloc. I Terrats, 20 anys acabats de fer i després d’un parell de partits de lliga amb el Girona B, al costat de Gumbau i sense arronsar-se gens ni mica. Com el Girona. Per més minvat, limitat i desgastat que estigués, l’equip es va presentar a La Romareda amb les idees molt clares. A competir, a pencar, amb un equip junt, ferm i solidari. Va fer patir la posada en escena, perquè Bernardo va haver de treure des de la línia de gol un xut de Zanimacchia, en una reproducció d’una de les múltiples accions defensives al límit d’Almeria. Però no hi va tenir res a veure. El Saragossa va fabricar perill en tres accions aïllades els primers 20 minuts, sobretot amb un xutàs de Bermejo al pal, però va mostrar carències. I el Girona en va tenir una de molt clara d’Aday, als núvols, i una arrencada entre els dos davanters que Sylla no va saber aprofitar. El vallesà, però, no és d’equivocar-se gaire. I a la següent, cap a dins. Aday, a qui no li havia sortit res bé, va fer una centrada llunyana però precisa, que l’exjugador de l’Espanyol va acabar de meravella, amb un cop de cap impecable i imparable (28’).

Amb el 0-1, l’equip de Francisco encara ho va tenir més clar. Tranquil, junt, esperant el moment de pressionar i sense preocupar-li que el Saragossa tingués més possessió, perquè els de Baraja no sabien gaire què fer-ne. Les penetracions del figuerenc Pep Chavarría, consolidat com a extrem amb Baraja, eren un dels pocs recursos dels locals, que es col·lapsaven en la creació del joc i no trobaven la manera de progressar. El fet és que el Girona va deixar passar els minuts amb tranquil·litat, cada cop més ferm i més segur del que feia.

Només començar la segona part, Mamadou es va endur un impacte fort de Cristian Álvarez. Fort com un roure, no només es va refer, sinó que va protagonitzar l’acció del 0-2. Aquesta vegada, com a assistent. Es va associar amb Yoel Bárcenas, va fer d’extrem esquerre i va buscar el punt de penal, on Valery, amb tota la fe, va llegir millor que ningú la jugada i va resoldre com un davanter centre (53’).

El Saragossa va trigar més d’un quart d’hora a buscar la porteria visitant, amb un cop de cap de Toro Fernández, en possible fora de joc, que s’estavella a la part exterior del pal (62’). Ja en prou mala dinàmica, els aragonesos semblaven perdre la fe. I tampoc tenien, és clar, qui els ajudés des de la graderia. Impactava viure el partit a La Romareda, un dels estadis més eixordadors, amb els únics crits de protagonistes i tècnics. És clar que ahir possiblement el públic hauria escridassat els seus o, com a mínim, Baraja. Els gironins no patien, amb Bernardo manant al darrere i tot el grup generós en l’esforç. Entre ells, el debutant Terrats, que va fer un treball magnífic.

S’ho veuen fet

Mamadou Sylla va tenir el tercer a prop, en una acció que li va treure Cristian Álvarez –el linier marcava fora de joc– i en una altra arribada, en què va preferir buscar la passada a Valery, a qui Tejero es va anticipar. Francisco va fer debutar Monjonell i Jandro i també va fer entrar Pau Victor. Segurament no hauria acabat amb un equip tan jove si no s’ho hagués vist tot fet. Costava de creure, que el Saragossa s’activés, però la primera urpada de Narváez va posar la por al cos, i la segona, després de la falta obviada a Yoel, ho va acabar d’espatllar.

MENYS L’AFEGIT

Amb Terrats a l’onze, l’equip treballa molt bé i té 90 minuts dels més còmodes

DESAPROFITAT

Sylla fa el 0-1 (28’) i habilita Valery en el segon (53’), però Narváez troba petroli en l’afegit

AMB PROTESTES

L’àrbitre obvia una falta a Yoel abans de l’empat, que castiga un equip molt jove

MINUT A MINUT

1’ Centrada al segon pal de Chavarría, controla la pilota Zanimacchia, que la pica per damunt de Juan Carlos, però Bernardo rebutja el perill. 9’ Sylla fa una centrada exquisida al segon pal que Aday desaprofita enviant la pilota a la segona graderia de La Romareda.
14’ Terrats prova un xut massa centrat després d’una deixada de Yoel de cara.
19’ Rep Bermejo a la zona de tres quarts i no s’ho pensa dues vegades. El xut fort i sec topa amb la creueta de la porteria de Juan Carlos.
28’ Aday fa la seva retallada cap a l’interior i prova una centrada al cor de l’àrea que troba el cap de Sylla, que afusella Cristian Álvarez (0-1).
54’ Sylla rep a l’espai per la banda dreta i es treu de la màniga una centrada que és mig gol gràcies a la desmarcada de Valery, que s’anticipa molt bé a Tejero (0-2).
62’ Bona jugada de Bermejo i rematada de Gabriel Fernández que topa amb la base del pal.
75’ Falta executada per Gabriel Fernández, molt centrada a les mans de Juan Carlos.
77’ De nou Javi Ros des de la llarga distància, ras i molt centrat, l’atura Juan Carlos. 88’ Córner que remata Monjonell amb el cap a fora per molt poc.
92’ Tejera fa una centrada des de la dreta i Narváez remata amb el cap al primer pal, creuat i lluny de l’abast de Juan Carlos (1-2).
95’ La mou el Saragossa de dreta a esquerra. Chavarría la posa a dins de l’àrea i Narváez fa l’empat (2-2).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)