Girona

Un pilar amb camí a fer

Bernardo, un dels jugadors que acaben contracte a final de temporada, allarga el vincle amb el Girona fins al 2024, amb opció a un any més

El central colombià ha perdut pes aquest curs, però ha complert quan ha jugat

Sorpresa. Per alguns majúscula i per d’altres no tant, però Bernardo Espinosa continuarà al Girona com a mínim una temporada més, i és que el club va fer oficial ahir la seva renovació. El central colombià, de 33 anys, era un dels jugadors que acabava contracte al final d’aquesta temporada, però les dues parts han arribat a un acord per ampliar el vincle fins al juny del 2024, amb una opció de sumar-hi una temporada més addicional de la qual no s’han donat detalls –podria dependre dels partits jugats o el club podria tenir tot el poder de decisió.

Això vol dir que els camins de Bernardo i el Girona continuaran junts una temporada més. Uns camins que es van iniciar l’estiu del 2017 després de l’ascens a primera divisió i que ja han durat sis temporades, amb l’asterisc que en una d’aquestes, la 2019/20, el colombià va jugar cedit a l’Espanyol després que els gironins consumessin el descens a 2a divisió A. En aquestes cinc temporades que ha vestit la samarreta blanc-i-vermella del Girona, el colombià s’ha convertit en un dels jugadors que més partits ha jugat en el futbol professional de la història del club. En total, Bernardo ha disputat 163 partits com a futbolista gironí: 78 a primera divisió, 4 en el play-off d’ascens a primera, 70 a 2a divisió A i 11 en la copa, en els quals ha pogut celebrar un total de 7 gols.

Dins i fora del camp

Aquesta trajectòria de Bernardo amb la samarreta del Girona l’ha convertit en un dels capitans de la plantilla. I és que és inqüestionable que el colombià s’ha convertit en un dels pilars del vestidor per la seva experiència i el seu recorregut dins del club, on ha format part de molts dels millors moments de la història de l’entitat.

Aquest pes que té Bernardo dins del vestidor és un dels factors que han contribuït sense cap mena de dubte en la decisió de Quique Cárcel i Míchel Sánchez de mantenir la confiança en el central colombià. I és que una de les coses que convidava a pensar que la història del Girona i Bernardo podia estar arribant al seu final és que aquesta temporada el colombià ha perdut bona part del protagonisme que havia tingut en totes les anteriors a Montilivi, on gairebé sempre, excepte en moments puntuals, havia estat un fix.

Aquest curs, Bernardo només ha participat en 13 de les 23 jornades de lliga que s’han disputat, i en tres d’aquestes ho ha fet sortint des de la banqueta disputant només els minuts finals per aguantar un resultat. D’aquests deu partits en què ha estat titular, a més, el Girona n’ha perdut set, i és que és innegable que el colombià no està en el seu millor nivell. Tot i això, Bernardo ha acceptat a la perfecció el seu rol i quan se l’ha necessitat ha respost, sobretot en partits en què l’equip ha defensat més enrere, on ha demostrat que encara pot aportar, encara que sigui amb la funció de ser el cinquè central de la plantilla, un rol que podria tenir la temporada que ve.

Tres per definir

Quique Cárcel i el seu equip van arrencar el 2023 amb molta feina per fer a l’hora de decidir què fer amb els set jugadors que acabaven contracte al final d’aquesta temporada. Un d’ells, Samu Saiz, va fer les maletes abans del tancament del mercat d’hivern i va tancar una etapa de tres temporades i mitja al club. I dos més, Valery i Bernardo, ja han tancat la seva renovació. A més, hi ha el cas d’Aleix Garcia, que renovarà automàticament per una temporada més si el Girona aconsegueix la permanència, cosa que de moment sembla encarrilada.

D’aquesta manera, el club només ha de prendre una decisió d’aquí al final de temporada en els casos de Juan Carlos, Juanpe Ramírez i Borja García. D’aquests tres, el que més números té de continuar és el mitjapunta madrileny, titular des que s’ha recuperat de la greu lesió al genoll i un jugador de la confiança de Míchel.

PENDENTS

Juan Carlos, Juanpe i Borja García són els tres que encara acaben contracte

UN HISTÒRIC

163
partits
acumula Bernardo amb la samarreta del Girona en els cinc cursos que ha estat al club
7
derrotes
suma en els 10 partits en què el colombià ha estat titular aquesta temporada en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)