Girona

Un inici de 2023 complicat

Girona El conjunt dirigit per Quique Sánchez Flores no ha començat amb bon peu el nou any i ja acumula quatre jornades instal·lat en el descens; els madrilenys són el quart equip menys golejador (20)

El Getafe no arriba en el millor moment al partit que es disputarà dissabte al Coliseum Alfonso Pérez. De fet, després d’un inici de curs esperançador, el conjunt entrenat per Quique Sánchez Florez ha posat el fre en sec per situar-se en zona de descens. En un curs on la permanència anirà molt cara, l’equip blau juga una final anticipada contra un Girona en estat de gràcia.

Un mal inici de 2023

Tot i no portar un ritme molt alt de puntuació, el Getafe tornava a la competició regular després d’una llarga aturada pel mundial sumant la quarta victòria i 17 punts. Els mateixos que Girona, Almeria i Valladolid a la part mitjana de la taula. Aleshores, els madrilenys tenien un marge de cinc punts respecte al descens, que marcaven el Sevilla i el Cadis amb 12 punts. Això no obstant, va arribar un nou any i es va començar a tòrcer la situació esportiva.

Tot va començar amb l’eliminació en setzens de final de copa contra el Llevant, de segona divisió. Un doblet de Munir no va poder evitar la derrota, in extremis, contra el conjunt granota, que va anotar en el temps d’afegit amb un gol del davanter brasiler Wesley Moraes. En aquesta data és quan va començar la pitjor ratxa de la temporada del conjunt del Coliseum. Concretament, fins al 20 de febrer no tornarien a guanyar un partit.

La sequera en la lliga

Després d’un mercat d’estiu on el conjunt blau va fer nombrosos canvis a la plantilla, els resultats no s’han vist reflectits en el rendiment de l’equip. Per ser concrets, és el quart equip que menys gols ha anotat en la lliga. Un fet que ha complicat l’objectiu principal, que no era cap altre que la permanència.

L’equip, instaurat en zona de descens, s’ha desinflat de tal manera que s’aferra a l’últim matx disputat a casa, un triomf molt important contra el València, per no despenjar-se a la part baixa. Entre els últims nou partits de lliga, ha perdut contra rivals directes en la classificació, Espanyol i Sevilla, però ha pogut sumar contra dos equips de la part alta: Atlético de Madrid (1-1) i Rayo Vallecano (1-1). Per altra banda, dels 22 punts que ha sumat el Getafe, 13 han sigut al seu feu. La permanència es basa en el Coliseum Alfonso Pérez, on aquest any estan vivint una nova temporada amb un rendiment dins del terreny de joc irregular. Sense anar gaire més lluny, l’últim curs el conjunt ja entrenat per Quique no va segellar la permanència fins a l’última jornada on, tot i perdre contra l’Elx, va veure’s beneficiat per l’average en un triple empat amb Mallorca i Cadis, i va quedar a un punt del Granada, equip que marcava la zona vermella. El sofriment, últimament, està instaurat al Getafe.

Calendari decisiu

Tot i que encara queden 15 partits per jugar, un total de 45 punts, el Getafe afronta els tres pròxims enfrontaments com uns partits decisius. En primer lloc, per sortir del descens i, en segon lloc, per no perdre contra rivals directes. A banda de rebre els gironins la pròxima jornada, els madrilenys visitaran després el Nuevo Mirandilla i s’enfrontaran a un Cadis que encadena tres triomfs consecutius a casa, i rebrà la visita del Sevilla, que en aquesta segona volta s’ha posat les piles. Els partits que venen no tindran efectes definitius en la taula, però podrien deixar molt tocat el conjunt de Quique Sánchez Flores, adormit el 2023.

UN MAL 2023

Llevant-Getafe 3-2
Setzens de final de la copa
Sevilla-Getafe 2-1
Jornada 16
Getafe-Espanyol 1-2
Jornada 17
Barça-Getafe 1-0
Jornada 18
Getafe-Betis 0-1
Jornada 19
Atlético-Getafe 1-1
Jornada 20
Getafe-Rayo 1-1
Jornada 21
Getafe-València 1-0
Jornada 22
Vila-real-Getafe 2-1
Jornada 23
BALANÇ
1 victòria
2 empats
6 derrotes
El Getafe només ha sumat 5 punts de 27 possibles en un inici del 2023 nefast per a l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)